Wheatgrass vs chlorella vs spirulina vs. árpa fű

A Wheatgrass, a chlorella, a spirulina és az árpa fű minden olyan növény, amelyet kiegészítőként, pirulákként vagy lé formájában lehet bevenni. Ezeknek az élelmiszereknek az étrendbe történő beépítése az egészséges táplálkozás részévé válhat, de a kiegészítők összetevői tisztaságát az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem szabályozza. Ezek a növényi kiegészítők bizonyos egészségre vonatkozó állításokkal rendelkezhetnek, amelyek nem rendelkeznek tudományos bizonyítékokkal, és amelyeket az FDA nem támogat.

A búzagrass bizonyos egészségre vonatkozó állításai közé tartozik az immunrendszer elleni védekezés a fertőzések és a megfázás ellen, javuló ízületi fájdalom, bőrbetegségek és székrekedés. Az American Cancer Society rámutat arra, hogy szinte egyetlen emberi klinikai vizsgálat sem támasztja alá a búzadrágot vagy a búzadrág-étrendet, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a búzafaggyal gyógyítható bármilyen betegség. A búzadara magas a vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Használható zöldségtartalmaként, és gyakran ivóvízhez használják. Adható tabletta formájában is, gyümölcslé vagy folyékony kivonat formájában.

A kloridot zöldalgáknak is nevezik, és Japánban gyakran alkalmazzák különböző egészségügyi állapotok kezelésére, beleértve a rákot és erősítik az immunrendszert. A Chlorella egy egysejtű alga, amely nagy mennyiségű klorofillet tartalmaz, amelyet a növények használnak a fény energiává alakításában. Az American Cancer Society kijelenti, hogy jelenleg nincs jelentős bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a chlorella a rák ellen küzd, de korlátozott állatkísérletekből kiderül, hogy a chlorella elősegítheti egyes ráksejtek növekedését.

A Spirulina egy kék zöld alga, amely tablettákban, porban vagy pelyhekben kapható. A spirulina vitaminokban, ásványi anyagokban, karotinoidokban és fehérjében magas. A University of Maryland Medical Center szerint a spirulina segíthet az immunrendszer fellendítésében. Óvatosan vegye figyelembe a spirulina kiegészítőket, mivel ez a kék zöld alga veszélyes toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett. Forduljon orvoshoz a szükséges mennyiség eléréséhez és a kiegészítés megkezdése előtt, mivel ez zavarhatja a gyógyszereket. Bizonyos gyógyászati ​​állapotokban, például fenilketonuriában, ritka születési rendellenességben és autoimmun betegségekben is ellenjavallt.

Az árpa fű az árpa növény fiatal zöld leveléből készül. Az árpa fű segíthet a koleszterin csökkentésében, mivel rostban gazdag. Nincs elegendő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az árpák fű segítséget jelentenek a rák megelőzésében. Az árpafűt nem szabad elfogyasztani a lisztérzékenység vagy a hiperérzékeny személyeknél. Forduljon orvoshoz, mielőtt kiegészítést kapna.

Búzafű

Chlorella

Spirulina

Árpafű