Valerian tea és terhesség

A valerianuszi gyökér, a százszorszép család tagja, régóta fennálló történelemmel rendelkezik, mint naturopátiás kezelés a szorongás, álmatlanság és depresszió kezelésére. A Maryland-i Egyetem Orvosi Központja szerint a valerianiai gyökér teát a Németországi Bizottság E gyengeségi nyugtatóként hagyta jóvá, és az Egyesült Államok kormányzati testületei úgy nyilatkoztak, hogy általánosan biztonságosnak ismerik. A gyógynövény általános biztonsága ellenére azonban nem ajánlott a terhesség bármely szakaszában használni. Ha Ön terhes, kérjen tanácsot a szülésznőjétől vagy a szülésznőtől, mielőtt valerian vagy más gyógynövényt használna.

Előnyök és felhasználások

Úgy tűnik, hogy a valerian tea a benzodiazepinekhez hasonlóan működik, a vényköteles gyógyszerek egy csoportja, amely magában foglalja a Xanaxot és a Valiumot. A University of Maryland Medical Center szerint a valerian tea megváltoztathatja az agyban a nyugtató kémiai gamma aminovajsav, vagy a GABA szintjét. Ennek eredményeképpen a szorongással szembesülõ személy nyugodtabban és nyugodtabban érezheti magát. Egyes egészségügyi szolgáltatók ajánlhatják a valerian alternatívájaként az erősebb vényköteles gyógyszerek esetében, amelyek a terhesség alatt súlyos szorongásos rendellenességeket szenvednek. Mivel hatásai gyengébbek, biztonságosabbak lehetnek, mint a Valium és a Xanax, amelyek a terhesség minden szakaszában nagyon veszélyesek.

Általános mellékhatások

A valerian tea mellékhatásai viszonylag ritkák. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények megjegyzik, hogy a valerian tea fejfájást, szédülést, ideges gyomort, másnapossági álmosságot és instabil járást okozhat. Ritkán egyes emberek paradox reakciót tapasztalnak, ami stimulánsszerű mellékhatásokat eredményez, például álmatlanság és idegesség. Az Országos Egészségügyi Intézmények ezenkívül megjegyzik, hogy a valerian addikciót okozhat, ha nagyon nagy adagokban, több hónapon keresztül használják. A megvonási tünetek enyheek és emelkedett pulzusszámot és hangulati zavarokat okoznak.

Hatások a terhesség alatt

Kisebb léptékű tanulmányok szerint a valerian teának nincsenek nyilvánvaló hatásai a terhességre vagy a fejlődő magzat egészségére, a Maryland Medical Center szerint. Azonban a nagyszabású emberi kísérletek nem bizonyították bizonyosságukat a terhesség bármely szakaszában. Valerian tea hatóanyaga átjuthat a placentán, és mellékhatásokat okozhat a magzat számára. Az Országos Egészségügyi Intézmények megjegyzik, hogy egyes valerian tea-vegyületek enyhén toxikusak, és a magzat méregtelenítő szervei rosszul fejlettek. Elméletben egy anya, aki naponta több csésze valeriai teát itat, szülést okozhat egy függőségi tünetekkel küzdő gyermeknek. Ezenkívül a Marylandi Egyetem Orvostudományi Egyetem figyelmeztet, hogy a valeriai gyökér kölcsönhatásba léphet az érzéstelenítés bizonyos formáival, amelyeket munka közben megkaphat, ha császármetszés szükséges.

Dózis

Nincsenek nagyszabású vizsgálatok biztonságos vagy hatékony adagot terhes nők számára. Egészségügyi szolgáltatója konkrét útmutatásokat adhat a valerian terhesség alatt történő alkalmazásához. Általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt naponta 1 csésze valeriai teát inni, anélkül, hogy mellékhatásokat vagy függőségeket tapasztalna. A Maryland Egyetem Orvosi Központja javasolja 1 tk. A valerian gyökér 1 csésze forró vízben öt-tíz percig. Mivel ez egy nyugtató, a legjobb, ha nem vesz valerian tea több órán belül vezetési vagy kezelő gépek.

Megoldás

A szülész vagy a szülésznő csak akkor ajánl valerian, ha a biztonságosabb kezelési lehetőségek sikertelenek. A biztonságosabb holisztikus szorongásos kezelések a terhesség alatt: masszázs, relaxációs gyakorlatok, bizonyos aromaterápiai formák, színterápia és tanácsadás. Vegyen részt a rendszeres testmozgásban, és távolítsa el a koffeint és más stimulánsokat az étrendből. Ha az Ön egészségügyi szolgáltatója megállapítja, hogy a valerian tea előnyei megérik a potenciális kockázatokat, akkor pontosan úgy irányuljon, mint ahogy azt a használati utasításban, és a használat megszüntetése után már nem szükséges.