Török táplálkozási információ

Törökország egy sovány fehér hús, hagyományosan egészen pörkölt madárként szolgált a hálaadáskor vagy karácsonyi összejöveteleken. Törökország nem csak ünnepekért, bár nap mint nap egészséges madárként élvezheti, vagy mellek, szeletek, szarvasgombák, vagy talajon. Sokoldalúsága kiváló, egészséges és tápláló alternatívát kínál a csirke, sertéshús vagy marhahús számára különféle ételekben.

A pulykák Észak-Amerikában őslakosok, és régóta a natív amerikaiak hagyományos ételei. Végül pedig Columbus Christopher hozta Európába. A pulykákat hamarosan háziasították mind Észak-Amerikában, mind Európában. Törökországot ma már széles körben termesztik az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban. Ma évente több milliárd kiló pulyka készül.

100g-os adagonként a pulyka 160 kalóriát és 72 kalóriát tartalmaz a zsírból. 20 g fehérjét, 8 g zsírt és szénhidrátot nem tartalmaz. Ugyanez a kiszolgáló mérete is biztosítja a vitaminok niacin, B6, B12, pantoténsav és riboflavin. Törökország is tartalmaz ásványi anyagokat vas, foszfor, kálium, cink és különösen gazdag szelén.

Törökország egy viszonylag olcsó fehérjeforrás, több gramm / gramm protein, mint a csirke és a marhahús, míg a zsír és a koleszterin alacsonyabb marad, mint a többi hús. Ezenkívül vitaminokat és ásványi anyagokat, különösen niacint is biztosít, ami megkönnyíti az élelmiszerek rendelkezésre álló energiává történő átalakítását, valamint a B6-vitamint, amely fontos az idegrendszer egészségi állapotában. Törökország szelént is tartalmaz, amely elengedhetetlen a megfelelő pajzsmirigy és az immunrendszer működéséhez.

Törökország szintén természetes forrása a triptofánnak, aminosavnak. Mivel a triptofán a szerotonin előfutára, az agykémiai, amely a relaxációhoz és az alváshoz kapcsolódik, tévesen arra a következtetésre jutott, hogy a pulyka álmosvá válna. Azonban a triptofán mennyisége egyetlen adagban nem elegendő az álmosságot előidézni. Valószínűbb, hogy a hagyományos pulyka vacsorákban elfogyasztott szénhidrátok nagy mennyisége hibás.

Törökország húsát hűtőszekrényben kell tartani, amíg használatra készen nem áll. Törökországnak friss illatúnak kell lennie, mentes a szagtól. A főzés nélküli pulykahús szalmonellát és más, élelmiszerekkel borított betegségeket hordozhat. Ne készítsen más olyan élelmiszereket, ahol a pulyka kész volt a keresztszennyezés elkerülésére. A hűtőszekrényben pörköljük a pulykát, és főzzük egy 165 fokos belső hőmérsékletre.

Történelem

tartalom

Előnyök

tévhitek

Biztonságos kezelés