Több mint 50 éves testtömeg képzés

A súlyzós edzés olyan időtöltés, amely gyakrabban kapcsolódik a tinédzserek és a 20-as évek embereihez, és sok idősebb ember választhat könnyebb, alacsonyabb hatású tevékenységeket, mint például gyaloglás és úszás a testmozgás során. Azonban a súlyzós edzés számos előnnyel járhat az 50 év felettiek számára, bár vannak olyan ajánlások, amelyeket követni kell a súlygyakorláshoz, hogy hatékonyak és biztonságosak legyenek. Az új edzésprogram megkezdése előtt konzultálnia kell orvosával is.

Ahogy öregsz, bizonyos mértékű degeneráció fordul elő a szervezet számos struktúrájában. Az öregedéssel kapcsolatos két leggyakoribb tünet az izmok elvesztése és csontvesztés. Bár ezek ártalmatlanok lehetnek, és az öregedés elkerülhetetlen részének tekinthetjük őket, valójában további feltételeket eredményezhetnek, például csontritkulás, rossz testtartás, sérülések és izom- és ízületi fájdalom.

A testsúlygyarapítás segítheti a csontsűrűséget és az izomerőt minden korú emberben, de az 50-es években különösen fontos, mivel csökkenti az öregedés hatásait. A testsúlygyarapodás növeli továbbá a test fehérjék és metabolitjainak tárolását, amelyek segítenek az immunrendszer stabilizálásában. Az időskorúak, akiknek súlya van, nagyobb számú fehérjét és metabolitot tartalmaznak, amelyek segíthetnek a súlyos traumák, például a műtét után fellépő gyógyulás javításában. Beleértve bizonyos felső, hát- és csípőgyakorlatokat is, javíthatja a testtartást, ami idővel romlik.

Miközben a hagyományos gondolkodásmód szerint az 50 év feletti emberek nem tudtak izomot építeni, és hogy az 50-es éveknél jobb volt a könnyebb súlyú reprodukciók száma, ez nem pontos, a ShapeFit webhely jelentése szerint. A cél az erő, az izom és az állóképesség jó keverékének kialakítása, így a hatodik ismétlődési tartományban valamilyen erőhatást, a hipotrófiát (izomépítő) a hét-tizenkettő-12 tartományban , És néhány kitartás munkája, több mint 12 ismétlés soronként. Célja, hogy hetente kétszer-háromszor súlyozhasson, nem egymást követő napokon, és tartalmazzon egy gyakorlatot a lábakra, hátra, mellre és magra minden egyes munkamenetben.

Amikor egy súlyzós edzésprogramot indítasz, előfordulhat, hogy személyi edzőt vagy edzős oktatót szeretne felvenni, hogy segítsen gyakorolni a testmozgást. Ne feledje, hogy mindig a korlátaidban dolgozik, és ne használjon olyan súlyokat, amelyek túl nehézek az Ön számára, vagy ha gyengén formálnak. De ne féljen a súly növeléséhez, ha túl könnyű. Rendszeres ellenőrzést kapjon orvosától, és gondoskodjon arról, hogy egészséges étrendet fogyasszon, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a képzésből.

Az öregedés következményei

Előnyök

Rutin

szempontok