Szűk ráncok a futás után

A combnyúlványok egy fontos izom a futásban, mind a csípő extenzor, mind a térd flexor működésében, de a futók általában elhanyagolják az erősítést és a nyújtást. Ezek a legtöbb sérülést szenvednek, amikor a gyors munkavégzés vagy a munkateher hirtelen növekedése következett be. A szűk karkötő gyakran az a tény, hogy a futtatás előtt nem húzódott el, és ami egy törzsre utalhat. A hüvelykujj feszességét könnyen meg lehet akadályozni a napi nyújtási rutin bevonásával az edzések során a jövőben.

Hamstring problémák gyakoriak a távolsági futók között, akik jelentősen megnövelték a munkaterhelést vagy az idő előtti sebességet. A futtatás utáni feszesség leggyakoribb oka a hamstring törzs. Egy törzsben az izom szorosan és fájdalmasan feszül. A fájdalom és a feszesség általában leengedi a futás közben, de utána ismét visszatér. Az izomtörzseket leginkább a nem megfelelő nyújtás előtt okozzák, vagy az izmok kiegyensúlyozatlansága, amelynél a quadricepek erősebbek (vagy gluteálisak gyengébbek), mint a combnyeregek.

Mindaddig, amíg kellemetlen érzést nem érez, rendben van, hogy folytassa a futást egy szűk karkötővel. Távolítsa el teljesen a sebességet, és csökkentse a heti futásteljesítményt addig, amíg az aktivitás megszűnik. Ha a futás fájdalmas, akkor ajánlatos néhány napot teljesen kikapcsolni. Jég a hamstring 10 percig legalább naponta kétszer, és a gyulladásgátló gyógyszereket rendszeresen. Masszírozza a területet, hogy enyhítse a feszességet és javítsa a sérülések véráramlását. Kerülje a nadrág túlterhelését a további könnyek elkerülése érdekében.

A hüvelykujj feszességét megakadályozhatja a napi nyújtási rutin bevonása az edzésbe. Sétáljon öt-hét percig, hogy megfelelően melegítse fel az izmokat a nyújtás előtt. A hüvelykujj húzása a leghatékonyabb, ha ült vagy fekszik le. A combnyeregek állva állása nem teszi lehetővé az izmok teljes lazítását. A combgörcsök megerõsítése egy lábgörgõs gép használatával megakadályozhatja a hamstring sérüléseit is a jövõben.

A módosított guruló nyúlvány hatékonyan nyújtja a combnyúlványokat. Kezdje ülő helyzetben a jobb lábbal kibővített és a bal lábát hajlítva a lábával, amelyet a jobb combra nyomja. A lábad hasonlít a négyes számra. Lassan hajoljon előre, tartsa a lapos háttámlát, és elérje a karját a kiterjedt jobb lábához, amíg el nem éri a feszítés pontját. Ha fájdalmat vagy kényelmetlenséget érez, álljon vissza a szakaszon. Tartsa 15-30 másodpercig, és ismételje meg a másik lábát.

A hüvelykujj szorosságának okai

Tisztasági kezelések

A tömörség megakadályozása

Nyúlás a hámfekete