Mit vesznek a szumó birkózók a meccs alatt?

A japán nemzeti sport 1909 óta, a szumó birkózás gyökerei 1500 évre nyúlnak vissza. A régészeti bizonyítékok azt sugallják, hogy a szumó az őskori agrár rituálék része volt, amely az istenek megnyugtatására és a jó termények biztosítására szolgált. A szumó évszázadok óta használják a királyi szertartásokat, és ma népszerű hivatásos sport. A szumó birkózók viselnek egy “mawashi” -t, egy nehéz szövevényt, amely a birkózó ellenfelei különböző manővereket használnak, hogy megragadják és megragadják az előnyöket a mérkőzések során.

hierarchiájához

“Rikishi”, japán az “erős ember” számára, egész évben, egész évben aludni és edzeni egy “heyában”, körülbelül 15 birkózó szumóállót. Minden birkózó edzésprogramja és a napi rutin attól függ, hogy rangja szigorú hierarchiában van-e. Még az alacsonyabb rangú birkózók mawashi-jai is különböző szövetekből kell készülniük, mint a magasabb rangú birkózók által viselt mawashi. A legalacsonyabb birkózók végzik az összes munkát, beleértve a “chanko-nabe” főzését és szolgálatát, gazdag növényi és húspörkölt rizshez. A szumó birkózók naponta csak két ételt fogyasztanak, de óriási adagokat fogyasztanak, és az étkezés utáni napsütést a súly megszerzése érdekében.

Gyűrű ruha

A mawashi egy vastag, 30 láb hosszú szalag, amelyet a birkózó többször is körülveszi a testén, és hátul szilárdan csomózik. A szumó birkózók úgy vélik, hogy az élettapasztalat eltűnik a mosásban, így a mawashi soha nem pazarolódnak. A birkózók a vászon mawashist viselik edzés közben. A versenyek során a legmagasabb rangú birkózók különböző színű selymes mawashist viselnek, míg az alacsonyabb rangú birkózók fekete pamutra korlátozódnak. Az egyéni stílustól függően a birkózó mawashi szorosan becsomagolható, és nehéz ellenfelek számára, hogy megragadják vagy lazán feltekerhessenek, elég lazasággal, hogy megakadályozzák az ellenfél gyors ütését.

Egyéb ruhák

A szumó hierarchia a birkózókat számos rangsorolt ​​csoportba sorolja. A birkózók nem fizetnek fizetést, amíg a legmagasabb rangú “szekitori” csoportba nem jutnak. A Rikishi hagyományos japán kimonót vagy “yukata” -ot visel, könnyű, pamut öltözködési ruhát, amikor elhagyják a heyát. A hajukat mindenkor “szeletelésben” vagy topknot viselik. A szekitoriai birkózók bonyolult “oichomage” topknot viselnek, amelyek egy gingko levélhez hasonlítanak. Bajnokságokon való bemutatáskor a szekitori “keshomawashi” -t, egy padlóhosszú, extravagánsan hímzett kötényszerű ruhát visel.

Tsuna

A nagy bajnok “yokozuna” szumó birkózónak magántulajdonosa van a gyűrűnek hivatalos versenyeken és kiállításokon, és egy “tsuna” -ot visel, öt kötésű, gyémánt alakú papír téglalap alakú kötélen, amikor bemutatják a közönségnek. A tsuna a yokozuna egy félistenes státuszt és a jogot arra, hogy számos vallási ünnepségen részt vegyen. Shogun Yoshida Oikaze először megadta a yokozuna és a tsuna címet, mint szimbólum erejét és méltóságát két szumó birkózónak 1789-ben.