Mit kell az atléta pulzusa a nehéz edzés során?

Ha gyakorol, a pulzusszám a normál “nyugalmi arány” fölé emelkedik. Mindenki szívverése az életkor, a fitnesz szint és egyéb tényezők függvényében változik, de a sportoló alacsonyabb lehet, mint az átlagos felnőtteké. Bizonyos technikákat használhat a pulzusméréshez és biztosítja, hogy optimális intenzitással dolgozzon. Azonban fontolja meg az egészségügyi szakemberrel való konzultációt személyes iránymutatásokról.

Még akkor is, ha sportoló vagy, a tevékenységed mennyisége és típusa változik, és ennek hatása a pulzusszámra mind a testmozgás, mind pedig a pihenés idején. A levegő hőmérséklete és a test helyzete, például lefekvés és álló helyzetben, szintén megváltoztatják a pulzusszámát. Az érzelmi állapotod és az Ön által szedhető gyógyszerek hatása is lehet, akárcsak testének, nemének és életkorának mérete.

Pihenő pulzusa a percenkénti ütem, ha nem gyakorol vagy megmozdul. Edward R. Laskowski, MD, a Mayo Clinic szerint a sportoló nyugalmi pulzusa valószínűleg körülbelül 40 ütés percenként, ellentétben az átlagos felnőttekkel, ami valahol 60 és 100 között lesz. Amikor ki dolgozik, A pulzusszám növekedni fog. Ennek a célszámnak a meghatározásához az életkorát 220-ról vonhatja le, hogy durva becslést kapjon. Ne feledje azonban, hogy a saját sebessége 20 ütem / perc vagy ennél nagyobb lehet, és egy gyakorlati fiziológus pontosabb mérést adhat.

A pulzusmérés során a pulzusmérés legjobb módja az impulzus ellenőrzése. A tenyerét az ég felé fordítsa, és helyezze két ujját a csukló oldalára, amely legközelebb áll a hüvelykujjához. Ha megérzi az impulzust, kezdd el számolni a veréseket. Tegyük 10 másodpercig, majd hatszorozzuk meg a számot a pulzusszám meghatározásához. Ha nem vagy a célpontban, csökkentse vagy növelje az edzés intenzitását, amíg el nem éri a szívritmus célját.

Használhat más testi mutatókat is, hogy meghatározza edzésének intenzitását, és becsülje meg a pulzusszámát is. Például, ha erőteljes ütemben próbálkozik, légzésének mélynek és gyorsnak kell lennie, és néhány percen belül el kell kezdenie a verejtékezést a tevékenység megkezdéséhez. Nehéz lesz több szót is mondani, mint pár szót. De ha lelassul vagy fájdalmat érez, fontolja meg a lassulást, hogy elkerülje a sérülést.

A tényezők meghatározása

A cél pulzusszám

Ellenőrizze az impulzust

További tippek