Mit jelent ez, amikor majdnem kimerül a nehéz edzés után?

Számos oka lehet, hogy a testmozgás után halványan érzed magad, különösen, ha a gyakorlat nehéz. Bár az elhalás előtt előforduló tünetek riasztóak lehetnek, az alapjául szolgáló okok általában nem okoznak aggodalmat. Általában elkerülheti a tüneteket azáltal, hogy kisebb módosításokat végez az edzés során. Azonban ezeket a tüneteket be kell jelentenie az orvosának, hogy kizárhatja a ritka, de potenciálisan veszélyes, mögöttes feltételeket.

A szinkron vagy ájulás akkor fordul elő, ha az agyi rendszeres véráramlás megszakad. Az agynak szüksége van a vérre a megfelelő működés érdekében, és tudatossá tegye magát. Ha az agy véráramlása átmenetileg csökken, előfordulhat az előszcintó tünete, a Cleveland Clinic magyarázza. Attól függően, hogy mennyi ideig romlik a vér áramlása az agyban, elveszítheti öntudatát, vagy elájulhat. Valószínűleg csak néhány másodperccel ébredsz újra az ájulás után, de némi zűrzavar tapasztalható, ahogy a tested és az agyad továbbra is alkalmazkodik.

Sok olyan helyzet van, amely előzheti a közel ájult epizódot. A nehéz gyakorlatokra különösen nagy a kiszáradás. Ha több veszteséget vesztesz a verejtékből, mint az ivóvízzel vagy más folyadékokkal történő feltöltés, akkor kiszáradást eredményez. A kiszáradás a vérnyomása csökkenéséhez vezethet, ami szédüléshez, szédüléshez és ájuláshoz vezethet, figyelmeztet az American Heart Association. A túlságosan forró vagy rosszul szellőztetett környezetben történő gyakorlása gyakran kapcsolódik a szinkronhoz, különösen akkor, amikor a kiszáradást kombinálják.

A gyakorlat, különösen a nagy intenzitású gyakorlatok túlzott kiváltásához vezethetnek. Az edzés intenzitása, amely a szívedet túl gyorsan verte, túlterhelheti a szív-és érrendszerünket. A túlzott túlzás például túlságosan is gyorsan lélegezhet. Ezt hiperventilációnak nevezik, és ez jelentős vérgázok, például oxigén és széndioxid szuboptimális mennyiségéhez vezethet. Ezért a hyperventiláció előidézheti a tüneteket, mielőtt elájulna. Az intenzív vagy hosszan tartó edzés kimerítheti a vércukorszintjét, ami hypoglykaemiát eredményezhet. A test többi részéhez hasonlóan az agynak szüksége van a cukorra, hogy normálisan működjön. Ha a vércukorszint olyan szintre esik, amely az agy glükózellátásának csökkenését eredményezi, valószínűleg előfordulhat az előkoncopei tünetek.

Amit tapasztal, valószínű, hogy az orvosi szakemberek preszinkkópként vagy előtti ízületi tünetekként utalnak. Mivel ők egy potenciális ájulás epizód jelei, fontos, hogy óvintézkedéseket hajtson végre a tünetek megjelenésekor, hogy elkerülje a sérülést az ősszel. A gyakori előszinkciós tünetek közé tartozik az émelygés és / vagy szédülés. Lehet, hogy túl sápadt és izzadt. A látásod és a hallásod elhalványulhat, és hányingerthetsz. A száj vagy az ujjhegyek között is érzi a bizsergő érzést, a Merck Manual jelentései. Bármi legyen is a tünetei, próbálja meg rögtön regisztrálni őket, hogy jelentsék orvosuknak, mert kérdezheti tőle ezeket a megnyilvánulásokkal, hogy segítsen neki diagnosztizálni.

Ájulás

A szikcázás tüneteinek okai a nehéz edzés után

További okok és megfontolások

Presyncope tünetei