Milyen súlyú kesztyűt használnak egy profi nehézsúlyú boksz mérkőzésen?

A sportos nehézsúlyú boxerek ereje páratlan a sportban, ami a megfelelő kesztyű viselését teszi lehetővé. A professzionális nehézsúlyú mérkőzéseken használt boxkesztyűk vékonyabbak és könnyebbek, mint a kesztyűbokszok, amikor a sparring és a képzés. A kesztyűk súlya változhat, de jellemzően 10 és 12 oz közötti. A boxerek egyetértenek a kesztyű súlyán a meccs előtt.

A bokszkesztyűk különböző súlyokkal érkeznek, 8 oz-tól. 20 oz. Amikor a boxerek nehéz edényt vagy sparring-t képeznek az edzőteremben, általában 12, 14 vagy 16 uncia kesztyűt viselnek. A kesztyű, amit egy boxer választ, viseljen, míg a tréning az ő vagy edzője. A 10 uncia kesztyű leggyakrabban viselt szakmai mérkőzés, de a boxer a könnyebb súly osztályok viselni 8 uncia kesztyűt a mérkőzésen.

A bokszkesztyűk sokféle célt szolgálnak, és van oka annak, hogy különböző súlyúak. A legfontosabb ok, hogy a boxerek viselnek kesztyűt, hogy megvédjék kezüket és minimalizálják az arcukra fordított károkat, amikor eltalálják őket. A boxkesztyűket úgy tervezték, hogy a csuklókat felhúzzák, és támogassák a harcosok csuklóit és hüvelykujját, hogy ne ütközzenek ütközésre. Minél nehezebb a kesztyű, annál több párnázottság és védelem kínál.

A boxkesztyű több mint 3000 éves. Az ókori Görögország olimpijai kezdték elkezdeni a bőrpántot a kezük körül, hogy megvédjék a nyakukat. Az 1600-as években a boksz Nagy-Britanniában csupasz csuklások voltak. Jack Broughton, egy brit vadászgép, a 1700-as években kitalálta a modern bokszkesztyűt, de a bokszolók 1866-ig, a kardszíjak kötelezővé tételét választották.

A vegyes harcművészetben vagy az MMA-ban viselt kesztyűk eltérnek a hagyományos bokszkesztyűktől. Az MMA kesztyű súlya 4 oz. És ujjlenyomatok vannak, így a harcosok megragadhatják egymást. Mozgó hüvelykujjal is rendelkeznek. A bokszkesztyű hüvelykujját varrják a kesztyűbe, hogy a harcosok ne mozdítsák a hüvelykujját.

Különböző kesztyűk minden felhasználásra

A nehéz kesztyűk védelmet nyújtanak

Korszakos történelem

Kis kesztyűk az MMA-hoz