Milyen előnyökkel jár a lépcsők vezetése?

Napjainkban sokat nem tehet szabad, és a gyakorlás gyakran nem jelent kivételt. Néha úgy tűnhet, hogy többet kell fizetnie, mint a verejtékezés és a kemény munka, hogy elférjen. Mindazonáltal rengeteg egyszerű módja van egy jó kardio edzésnek minden héten, és néhány lépcsős lépcső futása akár beltérben, akár szabadban mindent előnyös a szív- és érrendszeri egészségből az izmok megerősödéséért és kondicionálásáért.

A lépcsők közepes vagy nagy intenzitású kardio aktivitás, amely kalóriát éget az energia számára. A pulzusszám megnövekszik, az izmaid keményebben dolgoznak, és több oxigént kell majd szednie, ahogy felmászik és leereszkedik. A legjobb eredmény eléréséhez a lépcsőket nagy intenzitású, rövid időtartamú szakaszokban kell végrehajtani. Ez növeli az anyagcserét, vagyis több kalóriát éget fel, és csökkentheti a túlsúlyt. Ne feledje, akkor csak akkor csökkenti a súlyát, ha kevesebb kalóriát fogyaszt, mint az ég, ezért vágja ki a sós vagy zsíros ételeket, és tartsa fenn az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet.

Mivel ez egy kardio gyakorlat, a lépcső futása segít a szív és a tüdő megerősítésében. A magas vérnyomásszint csökken, a vér koleszterinszintje javulni fog, és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata csökken. Az American College of Sports Medicine javasolja legalább 30 perc közepes intenzitású edzést, hetente öt napot, vagy húsz percnyi erőteljes edzést, hetente háromszor. Hozzáadása egy lépcsőn fut a heti gyakorlási szokások hozzájárulnak a célokat.

A lépcsőfokok erősítik az izmokat, leginkább a combjain és a fenékén. A csigák, a csípődök és a quadok mind bekapcsolódnak, aktiválódnak, erősek maradnak. A bokacsontok és az izmokat lefedő izmok, valamint a lábujjaid összekapcsolása szintén előnyös. Az izmok egy másik csoportja a vastag csoport, amely a nyakát nyújtja, és azok, amelyek támogatják és védik a gerincet és a hátat. Ezeknek az izomcsoportoknak a megerősítése és fejlesztése esztétikai előnyökkel jár, és segít fenntartani az alapvető stabilitást.

Számos gép reprodukálja a lépcsőfokot, beleértve a lépcsővet és a lépcsőkorlátot, de nem igényelnek tornateremes látogatást vagy drága felszerelést, mert a lépcsők mindenütt megtalálhatók. Használja a lépcsőket a lift helyett a munkahelyen, és gyakoroljon bárhová, ahol csak néhány lépést talál. Az erdők vagy dombok természeti területein a talaj lépcsőként is használható. Amikor lépcsőket használsz otthon, fusson fel és le két vagy háromszor, ahelyett, hogy csak egyszer használná a lépcsőket.

Lassan kezdje. Melegítsd fel a helyszínen a menetelést, vagy ugródeszkákat és szakaszokat. Tegye meg az első lépéseit, egyszerűen csak felfelé és lefelé haladva néhány lépcsős lépcsőn. Amikor felmelegszik, két-három alkalommal mérsékelt sebességgel fusson fel és le a lépcsőn, ügyelve arra, hogy nézze meg a lábát és az egyensúlyt. Pihenjen egy-két percig, majd ismételje meg további két készletet, a kétperces pihenés között. A szélesebb lépések könnyebben navigálhatnak és nagyobb szabadságot biztosítanak Önnek. A keskeny lépések nagyobb kihívást jelentő edzést nyújtanak.

Mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármilyen erős fizikai tevékenységet elkezdene. A lépcsőn nehéz lehet az ízületek, ezért használjon támogató lábbelit. Több lehetséges sérülés fordulhat elő lépcsők futása közben, például törött csontok esetén, ha esik, ezért tartsa be a dolgokat, és biztonságban legyen veled partnere.

A súly kikapcsolása

A szív védelme és a betegség elleni küzdelem

A Butt alakítása és a combok fejlesztése

Bárhol bármikor

Csináld jól

Figyelem