Miért nehéz az embereknek nyers húst fogyasztani?

Ha a csúcskategóriás éttermek étellel tartanak marhahúsot, akkor a szeleteket vékonyra kell kenniük, vagy fel kell tölteniük, hogy az emberek rágni tudják. Ugyanakkor a nyers húsokat szolgálják, figyelmeztessék ügyfeleiket az étkezés veszélyeire. Ha olyanok vagyunk, mint a legtöbb vacsorázó, figyeljük a figyelmeztetéseket és elkerüljük a nyers húst. Az Ön választása alapja lehet a biztonsággal kapcsolatos aggályok, vagy csak a főtt hús kielégítő ízét szeretné.

Anatómia

Éles karmok, hosszú, éles fogak, állkapcsok, amelyek csak felfelé és lefelé mozognak, és egy nagy szája a fejhez viszonyítva lehetővé teszi a ragadozók számára, hogy levágják a nyers húsdarabokat a zsákmányból. Másrészről az emberek puha körmével, lapos fogakkal és pofákkal rendelkeznek, amelyek egymás mellett mozognak. Az emberi fogak nem tudják elszakítani a húsot a csontból, és a körmük nem tudják felszakítani a nyers húst. Az emberi fogak rosszak a nyers hús felbomlásakor, de jó az ételek nagyszámú szálas őrlésénél, mint a szemek, gyümölcsök és zöldségek.

Táplálás

A ragadozóknak nagyon erős gyomorfehérje van, képesek a fehérje lebontására a nyers húsban, és minimalizálják a nyers húsban gyakran megtalálható baktériumok és paraziták hatását. A gyomuk nagy mennyiségű húst tartanak, és a belek sokkal rövidebbek, mint az emberi belek, lerövidítve azt az időt, amikor minden veszélyes baktérium elhalad az emésztőrendszerben, ezzel szemben az emberi gyomorsav sokkal enyhébb. Emellett az emberek a nyálban, a szájban és a nagy és a vékonybélben támaszkodnak az emésztés hosszabb idejű megsegítésére. A hús főzete elkezdi lebontani a fehérjét, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy több energiát és táplálékot kapjanak, mondja Richard Wrangham, a “Tűzfogás: Hogyan főzött nekünk emberi”.

Biztonság

A főzés megöli a baktériumokat és parazitákat a nyers húsban, amelyek valószínűleg betegessé teszik vagy akár megölnek. A korai emberek nem ismerik az E. coli baktériumok, a szalmonella, a trichinellózis vagy a brucellózis nevét, de láthatták a nyers hús, például súlyos görcsök, hasmenés, véres széklet, láz és hányás után bekövetkező hatásokat.

Íz

Ha nem lenne elég, hogy a nyers hús nehezen emészthető és betegedjen meg, kevesebb ízű is lehet, mint a főtt hús. Az emberek, valamint más állatok reagálnak a főtt hús illatára. Valójában a Science of Cooking honlapja szerint közel 600 összetevő alkotja a marhahús aromáját. Amikor a hús felmelegszik, a cukrok és a fehérjék kombinálódnak, és a húst barna színűvé és ízt nyerik.