Miért fontos a táplálkozási oktatás az iskoláskorú gyermekek számára?

Az egyetlen táplálkozási oktatás, amit néhány gyerek kap, az, amit az iskolában tanítanak. A kisgyermekek megtanulják a különbséget a tápláló ételek és az egészségtelen ételek között, mind az oktatási, mind az oktatási tevékenységeken keresztül. Otthon, a szülők még többet taníthatnak gyermekeiknek a kiegyensúlyozott, tápláló étrend jelentőségének fontosságáról, ami segíthet nekik hosszú és egészséges életet élni.

Sok gyermek nem tud különbséget tenni az egészséges és az egészségtelen ételek között. Lilian WY Cheung és Hank Dart könyveikben az “Eat Well and Keep Moving: Egy interdiszciplináris tananyag a felsőfokú iskolai táplálkozás és testmozgás” című tankönyvéhez, amely az egészséges ételekkel és az egészségtelen ételekkel kapcsolatos gyerekek képeit mutatja be, fontos módja annak, hogy segítsen nekik megérteni, Ételt kell enni. Amikor a gyerekek tanítják a különbséget a tápláló ételek és a rozsdás ételek között, nagyobb valószínűséggel teszik az egészséges választást, amikor idősebbekké válnak.

Sok gyermek hetente több gyorsételes ételt fogyaszt, és az ilyen típusú ételek hozzájárulnak az egészségtelen súlygyarapodáshoz és a telített zsír, kalória és só magas beviteléhez. Amikor tanít a gyerekeknek a gyorsételekről és veszélyeiről, motiválhatja őket, hogy egészségesebb étkezési lehetőségeket, Cheung és Dart jegyzeteket készítsenek. Az egészségesebb viteldíj kiválasztásának módja lehetővé teszi, hogy gyermekeinek átvegye az irányítást, amit a testükbe helyezett. Az élelmiszer-választási lehetőségeknek az energiaszintre és a játékképességre való utalása segítheti az iskolás korú gyermekek motiválását az egészségesebb élelmiszer-választás megteremtésében.

Azok a gyermekek, akik rendszeresen étkeznek egészséges ételekkel, nagyobb valószínűséggel vesznek részt a napi fizikai aktivitásban. Isobel R. Contento a “Nutrition Education: Linking Research, Theory és Practice” című könyvében beszámol arról, hogy a táplálkozás oktatás és a testnevelés kéz a kézben jár. A jobb esztendőnek több energiája van a játszótéren, vagy a sportban való részvételhez, mint a gyerekeknek, akik zsíros és cukormentes táplálékot fogyasztanak. A táplálkozás tanítása arra is tanítja a gyermekeit, hogy a rendszeres testmozgás az egészséges ételekkel hogyan működik a veszélyes betegségek megelőzése érdekében.

Fókuszáljon arra, hogy naponta öt adag gyümölcsöt és zöldséget eszik. Amikor a kisgyermekek kitéve olyan tanulságoknak és tevékenységeknek, amelyek a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztására összpontosítanak, ezeknek a tápláló ételeknek a bevitele jelentősen megnő. Cheung és Dart megjegyzik, hogy a gyerekek tanítása, hogy nyomon kövessék gyümölcsük és zöldségük fogyasztását, az egyik módja annak, hogy motiválják őket, hogy naponta több adagot eszeljenek. A táplálkozás-oktatás növeli annak a valószínűségét is, hogy a gyermekek továbbra is rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, amikor idősebbekké válnak.

Megtanítja a különbséget az egészséges és az egészségtelen között

Csökkenti a gyors élelmiszerfogyasztást

Ösztönzi a fizikai aktivitást

Növeli a gyümölcsöt és a zöldséget