Mi történhet, ha nem eszel egészséges terhesség alatt?

Az Ön által fogyasztott ételek előnyösek lehetnek vagy károsíthatják a magzatunk egészségét. A növekvő kis embere támaszkodik rád, hogy megkapja a tápanyagait, amire szüksége van, hogy növekedjen és egészséges baba legyen. Elengedhetetlen, hogy a tábla tápláló ételekkel, pl. Gyümölcsökkel, zöldségekkel és tejal töltse meg, és korlátozza a rozsdás ételek, például a cukorka és a szóda bevitelét. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi történhet veled és a meg nem született gyermekével az egészségtelen táplálkozás miatt, arra ösztönözheti Önt, hogy egészségesebb élelmiszer-döntéseket hozzon.

Sok születési rendellenesség nem akadályozható, de nagymértékben csökkentheti a mások kockázatát a tápanyag-sűrű ételek fogyasztásával. A KidsHealth beszámol arról, hogy a folsavhiány növelheti a baba esélyét a neurális csőhibákra, mint a spina bifida. A folsav jelen van olyan élelmiszerekben, mint a sötét leveles zöldségek és a dúsított gabonafélék. Ha nem tartalmaz olyan egészséges ételeket, mint amilyenek ezek az étrendben, akkor növelheti a baba születési rendellenességének kockázatát, mert nincs megfelelő tápanyag-tárolója ahhoz, hogy továbbadhasson a növekvő csecsemőnek.

A magzatnak szüksége van elegendő mennyiségű kalciumra ahhoz, hogy erős csontokat és izmokat teremtsen. Ha nem fogyaszt sok kalciummal táplált ételeket, akkor a baba megteheti, amire szüksége van tőled, így hiányozva ezzel a fontos tápanyaggal. A kalcium tejtermékekben, például tejben, sajtban és joghurtban van jelen, de sok gyümölcsben, zöldségben, lágyitalokban és gabonakészítményekben is megtalálható. Ezeknek az ételeknek az étrendből történő korlátozása veszélybe sodorhatja a jelentős mennyiségű kalcium elvesztését.

Az alapvető tápanyagok hiánya megakadályozhatja a születendő baba megfelelő növekedését és fejlődését, ami alacsony születési súlyhoz vezethet. Az alacsony születési súlyú csecsemők többnyire egészségügyi problémákkal szembesülnek, amikor öregszenek, Eileen Behan beszámol a könyvében: “A terhességi étrend”. Sok tápláló étel fogyasztása védheti a baba egészségi állapotát, amíg nő az anyaméhben, de egész életen át tartó hatásai is vannak. Behan megjegyzi, hogy az anyák, akiknek rossz a tápláléka a terhesség alatt, növelhetik gyermeke magas vérnyomás kockázatát gyermekeként. Annak biztosítása, hogy sok tápanyagot eszel, segít Önnek normális testsúlyú baba szállításában.

Ha egészséges testsúlyod van, mielőtt teherbe esne, várhatóan 25-35 fontot fog kapni a szállítás előtt. Ha túlsúlyos a fogamzás előtt, orvosa javasolhatja, hogy kevesebb fontot kapjon. A rossz táplálék étkezése hozzájárulhat az egészségtelen súlygyarapodáshoz és nehezebbé teszi a kis súlyt a kiszállítás után. A magas zsírtartalmú és nagy kalóriatartalmú ételek, például a sült ételek, a szóda és az édességek feltöltése növeli az egészségtelen súlygyarapodás kockázatát. A túl nagy súlygyarapodás még a születése után is hatással lehet a baba egészségére. A gyümölcsök, a zöldségek, a magvak és az alacsony zsírtartalmú teák egészségesebb választás, amely segít a terhesség súlygyarapodásának megőrzésében egészséges területen.

Születési rendellenességek

A kalcium elvesztése

Alacsony születési súlyú baba

Hízás