Mi okozza a bizsergést a lábakon a testmozgás után

A lábadban a testmozgás után fellépő zokogás nem lehet nagy dolog, ha csak egyszer történik. De ha elkezdesz észrevenni a lábszárakat, akkor egy orvosnak ki kell értékelnie, aki segíthet szűkíteni az okokat, és megpróbál egy forrást és kezelést találni a lábszáma miatt.

Perifériás neuropátia

Az agy vagy a gerincvelő távolodása az egyik idegtől vagy az idegek kötegétől a test lábainál vagy más részeinél, perifériás neuropátia néven ismert állapot. Az izom gyengesége és az izmok összehangolása is jelek, hogy perifériás neuropátia van. A tünetek a lábaknál a bizsergéstől kezdve indulhatnak, ami fokozottabb lehet a testmozgás után. Mindazonáltal, továbbra is gyakorolni, számos kardiovaszkuláris edzéssel, az erő-edzés, a rugalmasság és az egyensúlyi gyakorlatok segíthetnek a tünetek javításában. A fizikai terapeuta, aki a perifériás neuropathiában szenvedő betegek kezelésére képzett, képes konkrét gyakorlatokat javasolni, amelyek segítenek Önnek az Ön állapotában.

Piriformis szindróma

A Piriformis szindróma olyan állapot, amelyben a piriformis izom összenyomja az ülőideget, amely a gerincről lefelé halad minden lábánál. A piriformis szindróma jelei közé tartoznak a bizsergés a lábaknál, ami gyakran rosszabbodik a futás után, a lépcsőn felmászva és a testmozgás más formáiban. Stretching és masszázs segíthet, valamint a gyulladáscsökkentő gyógyszerek és esetleg kortikoszteroid injekciók a területen érintett a rendellenesség.

Terhességi szövődmények

A terhesség számos mellékhatásaként a lábakban és a lábakban fellépő bizsergés vagy zsibbadás jelentkezhet, amelyet a bővülő méh okozhat, amely a lábakon futó idegeket lenyomja. Bár az edzés kezdetben úgy tűnik, hogy súlyosbítja az érzést vagy a bizsergést, a rendszeres gyakorlatok, mint például a fizikai terapeuta által a várandós nők számára végzett képzésben szereplőek, ténylegesen segíthetnek az izmok erősítésében és az egészséges keringés előmozdításában, hogy segítsenek csökkenteni ezeket a bizsergő érzéseket. A lábad és máshol.

Shin Splints

A sípcsontokat fájdalom vagy kellemetlen érzés jellemzi a testmozgás után, de a lábaknál a bizsergést is okozhatják a sípcsontok, ami gyulladás vagy az izomzat károsodása a csontcsonton. Ha ezek az izmok túlságosan megduzzadnak a testmozgás során, akkor összenyomódhatnak az alsó lábak idegeiben, és a lábát érezhetik tingly módon. A pihenés és a jég a legjobb kezelések a sípcsontok számára, különös figyelmet fordítva a futócipőre és a mechanikára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem fektet túl nagy nyomást az idegekre sportolás közben vagy sportolás közben.