Mi csökkenti a b-12-vitamint és a folsavat?

A B-12 vitamin és a folsav B komplex vitaminok, amelyeket a szervezet új sejtek létrehozására használ. Hat másik B-vitaminnal együtt dolgoznak, hogy segítsenek a szövetek növekedésében és javításában, és javítsák általános egészségi állapotukat és jólétüket. Más tényezők is szerepet játszanak más vitaminok és tápanyagok előállításában és felszívásában. Bizonyos körülmények enyhíthetik a B-12 és a folsav hozzáférhetőségét, ami hiányhoz vezethet.

Akár egy pohár vörösbor vacsora, akár egy sör a helyi kocsmában, normális körülmények között, egy pohár bort vagy sört egyáltalán nem ritkán okozhat tartós mellékhatások. Azonban a krónikus alkoholfogyasztás, amelyet a tartós és gyakori alkoholfogyasztás hosszú ideig jellemez, számos egészségügyi hatással jár, köztük a B-12 és a folsavhiány. A krónikus alkoholfogyasztás elpusztíthatja a gyomornyálkahártyát, csökkentve a tápanyagok felszívódását, ami hiányhoz vezethet.

A B-vitaminok szinergikusan működnek és a legjobbak, de ha hiányzik a B-vitamin, akkor nagy dózisú orális vagy injektálható kezelésre lehet szükség. Egy nagy B-vitamin adag kimerítheti a másikat. Ha nagy mennyiségű B-vitamint szed, konzultáljon kezelőorvosával a B-komplex kiegészítő kiegészítésével a hiány elkerülése érdekében.

A gyógyszeres gyógyszerek segítenek az orvosi állapotok kezelésében, de gyakran vannak olyan mellékhatásai, amelyekről tudnia kell. A University of Maryland Medical Center (UMMC) szerint többféle kábítószer okozhat folsavhiányt. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az antacidok, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az aszpirin és a naproxén, antibiotikumok, görcsoldók, mint a barbiturátok, a fogamzásgátló gyógyszerek, a diuretikumok, a fekélyes gyógyszerek, a koleszterincsökkentő gyógyszerek és a cukorbetegség elleni gyógyszer metformin.

Az UMMC szerint számos gyógyszerek is képesek kimeríteni a B-12-et, ezek közé tartoznak a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például a prednizon és a hidrokortizon, bizonyos antibiotikumok, a barbiturát fenobarbitál, bizonyos antidiabetikus gyógyszerek, a születésszabályozás és a cardiovascularis gyógyszerek. Más gyógyszerek közé tartozik a köszvényes gyógyszer, a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek és a fekélyes gyógyszerek. Ha bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon orvosával a B komplex vitaminok lehetséges hatásairól.

Az éles anémia egy autoimmun betegség, ahol az immunrendszer hibás sejteket vagy enzimeket, amelyek segítik a B-12 kórokozók felszívódását, támadják őket. Ez a folyamatos támadás vezethet ahhoz, hogy a B-12-et nem lehet felszívni az élelmiszerből, ami vérszegénységhez vezet. Ha véletlen vérszegénységben szenved, rendszerint egész életen át tartó B-12 kezelésre van szüksége.

Krónikus alkoholfogyasztás

Nagy B Vitamin Dózisok

Folsav-tartalmú gyógyszerkészítmények

Gyógyszeres gyógyszerek, amelyek elpusztítják a B-12-et

Autoimmun betegség