Mi a verbális kommunikáció?

A verbális kommunikáció a hangok és a nyelv használatát jelenti az üzenet továbbítására. A vágyak, ötletek és fogalmak kifejező eszközeként szolgál, és elengedhetetlen a tanulás és a tanulás folyamatához. A kommunikáció nemverbális formáival kombinálva a szóbeli kommunikáció a két vagy több ember közötti kifejezés kifejezésének elsődleges eszköze.

típusai

Az interperszonális kommunikáció és a nyilvános beszéd a verbális kommunikáció két alapvető típusa. Mivel a nyilvános beszéd egy vagy több olyan embert érint, aki üzenetet küld egy csoportnak, az interperszonális kommunikáció általában egy kétirányú beszélgetésre utal, amely mind beszédet, mind hallgatást jelent. Robert M. Krauss, a Columbia Egyetem pszichológia professzora szerint a jelek és szimbólumok A szóbeli kommunikáció fő jelzései. A szavak szimbólumként működnek, és a jelek az alapul szolgáló üzenet másodlagos termékei, és olyan dolgokat tartalmaznak, mint a hang, a blush és az arckifejezések.

Célja

A verbális kommunikáció számos célt szolgál, de fő funkciója egy vagy több címzettnek küldött üzenet továbbítása. Mindent magában foglal az egyszerű, egy szótagú hangoktól az összetett beszélgetésekig, és mind a nyelvre, mind az érzelmekre támaszkodik a kívánt hatás elérése érdekében. A verbális kommunikáció mindenféle témát tájékoztat, megkérdezhet, vitathat és vitathat meg. Létfontosságú a tanítás és a tanulás, valamint a kötvények kialakítása és a kapcsolatok építése másokkal. Bár minden faj kommunikál, a nyelv maga pusztán emberi jelenség, amely lehetővé teszi a pontosabb, mint a kommunikációs módszerek más lények.

kihívások

Számos kihívás fordulhat elő, amikor szóbeli kommunikációt használ a kifejezésre. A félreértések a rossz szóválasztás, a különböző perspektívák és a hibás kommunikációs technikák miatt merülhetnek fel, és az elfogadható nyelvre vonatkozó szubjektív vélemények a kommunikáció kudarcát eredményezhetnek. A nyelvi akadályok a verbális kommunikáció kísérletének fő okai az összetévesztésnek. A Louisville-i Egyetem szerint a földrajzi helyzettel, az oktatással és a társadalmi státusszal összefüggő nyelvhasználati különbségek még azok között is akadályokat jelenthetnek, akik ugyanazt a nyelvet beszélik.

Megelőzés / Solution

Bár a verbális kommunikációval kapcsolatos nehézségeket nem lehet teljesen elkerülni, lehetőség van a sikeres kommunikáció esélyeinek növelésére. Tekintse meg a kommunikálni kívánt üzenetet, mielőtt beszédet mondana és kommunikálna a címzett nézőpontjával kapcsolatban. Ügyeljen arra, hogy mit mondasz és hogyan mondja. Beszélj világosan és mondd el a szavaidat, és légy tudatos, nonverbális szempontok, mint a szemkontaktus, a testtartás és az arckifejezések.

szempontok

Mindenkinek egyedülálló stílusa van az üzenetek kommunikációjának és észlelésének. Bár a verbális kommunikáció az elsődleges kifejezésmód, a nonverbális cselekvések, mint például a testbeszéd nagymértékben befolyásolják az üzenetek észlelését.