Mi a legnehezebb dőlésváltozás?

A nagy jóga tanár B.K.S. Iyengar rendkívül nehéz helyzetben végezte a plankszerű jóga jellegű pózokat, amelyek egyedül vannak kezelve, lábával vagy anélkül, teste alatt összehajtogatva. Ezek a karegyensúlyok nem mindenki számára elérhetőek, csak a legfejlettebb jogikra. Azonban kevesebb ezoterikus deszka-változatok jelentős kihívást jelentenek, még akkor is, ha Ön rendkívül alkalmas. A legnehezebb változatok mind erősségre, mind egyensúlyra késztetnek.

A legnehezebb frontlemez

A legnehezebb elülső döntetlenség az úgynevezett atomsugárzás, és felfüggesztés-oktató felszerelést igényel. Feküdj a gyomrára, és csúsztasd meg a lábadat a lábazathoz közvetlenül a függesztõszerkezet horgonya alatt. Helyezze a kezét a felső bordáira, tenyereit előrefelé fordítva, és a könyökét a teste mellé helyezzük, ne pedig az oldalára. Engedje el a magját, a lábát és a glutátokat. Húzza ki a karjait, és nyomja meg egy magas deszkát, egyenesen tartsa hátat. Testének párhuzamosnak kell lennie a padlóval. Ezután helyezze térdét mellkasára, és hagyja, hogy a csípője felemelkedjen a vállán. Menj vissza a deszka helyzetébe, majd lassan lassan a padlóra.

A legnehezebb oldallemez

A legnehezebb oldalsó lapváltozás kihívást jelent a magra, különösen a nehezen elérhetõ izmokat a torzó és a mellkas oldalán, például a gluteus medius és obliques oldalán. Kezdetektől fogva feküdj le az oldaladon, egyik lábával közvetlenül a másik tetejére helyezve. Hajlítsa le az alsó karját és pihenjen az alkarján, miközben a könyökét közvetlenül a vállak alatt tartja. Hajlítsa le alsó lábát, amíg a térd még a csípődnél is. Engedje el az alapvető izmokat, majd emelje fel a padlót, amíg a test egyenes vonalat alkot. Tartsa az alsó lábát meghajlítva és felemelve a testével együtt, 90 fokos szögben tartva a térdét. Óvatosan engedje le a kiindulási helyzetbe.

Felfelé tartó tányér

Ha hajlékony és erős, más kihívásokkal teli lapváltozatok is elérhetőek lehetnek. A felfelé húzódó pálca a váll rugalmasságát és a mag erősségét igényli. Üljön a padlón a kezeivel néhány hüvelyk mögött, és előre nézzen, a lábad hajlított és a lábad a padlón. Nyomja meg csípőjét, amíg a törzs egyenesen és a padlóval párhuzamos. Óvatosan egyenesítse ki a lábad, és tartsa magasra a csípőjét. A kilépéshez lassan engedje le csípőjét a padlóra.

Oldalpanel változat

Ez az oldallemez-változat kisebb szilárdságot igényel, mint az ívelt alsó lábszárnál lévő oldallemez, de az alsó test rugalmasságát igényli. Kezdéshez egy közönséges oldalsó deszkát kell elvégeznie egyenes karokkal, kiegyensúlyozva a kezét. Hajlítsa meg a felső lábadat és fogd meg a nagy lábujját az első két ujja és a felső kéz hüvelye között. Egyenítse ki a lábat, és terjessze az égre, tartsa a lábujját. A pózra való kilépéshez óvatosan engedje fel a lábujját, tegye vissza a lábát a kiindulási helyzetbe, és csökkenti testét a talajra.