Futópadok és csípő fájdalom

A gyaloglás vagy kocogás a futópadon a testet a súlygyarapodás stresszével mutatja be, ami gyulladásos, hasadási vagy íngyulladás következtében hip fájdalmat okozhat. A csípő izmainak túlsúlya és az ebből eredő fájdalom általában a pihenés, a jégcsomagok és az ibuprofen enyhítésére szolgál. Sok ember a csípő fájdalommal küzd a futópad használata után, mert megváltoztatta a szokásos séta vagy futás módját. Túllépésük fokozza a csípő fájdalmat, mert a felső lábizmok és a glutationok ismétlődően és abnormálisan megnyúlnak.

A csípő fájdalommal járó körülményei

A futópadon végzett munka során közvetlenül fellépő csípő sérülések közé tartoznak a csípős idegek, az izomtörzsek és az íngyulladás. Azok a feltételek, amelyeket a futófelületi használat súlyosbíthatja, magukban foglalják a bursitis, az ízületi gyulladás és akár a fellángolások megelőző csontdeformitásait is. A meredekség elhelyezése a futópadon csípő fájdalmat is okozhat, mivel minél magasabb a lejtés, annál erősebb a csípőízületekre és az izmokra. A következetes, felfelé irányuló tempóban járás fájdalomhoz is vezethet.

Hip tendonitis

Az inak túlhasználata a csípő ínhártya gyulladásának mögötti szokásos oka – különösen a taiopsoáknak vagy a belső csípőizmoknak. A csípő flexorok közül a legerősebb, az iliopsoas létfontosságú a futó, gyalogos és álló tevékenység végzéséhez. Az ín túlzott használata könnyen alkalmazható bárki számára, aki futópadot használ. Az életkor lehet a csípő-tendonitisben szenvedő kor, mert az ín rugalmassága csökken az emberekben, ahogy korukban élnek. A csípő-tendonitis tünetei közé tartozik az alvás alatti fájdalom, az ágyban vagy a székben kényelmetlenül fekvő kényelem és általában a csípő mozgása. Néhány ember is lázas melegséget érez az érintett csípőövezetben.

A csípőízület zavarja

A Bursa zsákok kicsi, erőteljes párnákként működnek az izmok és a csontok között, megakadályozzák, hogy az ízületek belső mechanizmusa megdörzsölje egymást és súrlódást okozzon, ami gátolja a mozgást. Amikor ezek a zsákok meggyulladnak, fájdalom jelentkezik, mert a zsákok belsejében a folyadék nem elegendő az overexion miatt. A nagyobb trochanter – a csontos vég csontja – gyakran a burzitisz gyulladás helyszíne, mert a normálnál nagyobb burokzsákokat tartalmaz. A bursitis eredetileg éles fájdalmat okoz az érintett területen, később ez a fájdalom elterjedhet és általánosságban kialakulhat.

Hip Labral Tears

Gyakran trükkös a diagnózis, a csípő labrális könnye egy darab puha, stretchy szövetet nevezik labrum, amely lefedi a külső szélén a csípőízület csatlakozó. Felelős a labdát a combcsont tetején tartva, a labrum stabilizátorként is működik, növelve az aljzatot és megkönnyítve a rugalmasságot. Az ismétlődő tevékenység, mint például a futópad használata, a labrum degeneratív szakadásához vezethet. Ezenkívül a műtéti könnyek gyakran előfordulnak az ízületi gyulladás kialakulása előtt. Ennek a betegségnek a tünetei közé tartozik az ágyék fájdalma, a csípőízület csikorgása és a teljes csípőmozgás hiánya.