Felső hátsó ízületi gyulladás

A felső hátsó ízületi gyulladás általában nem fogyatékos állapot, de fájdalmas lehet, ha kezeletlen marad. Számos tünet segít felismerni, hogy van-e felső artritisz. A felső hátsó ízületi gyulladással járó okok többsége korral összefüggő. Forduljon szakképzett egészségügyi szakemberhez a diagnózishoz és ismerje meg a különböző típusú kezeléseket.

alapjai

A felsõ ízületi artritisz méhnyaki spondylosisnak is nevezik. A CNN Health szerint a leggyakoribb ok az idősek gerincvelői zavarainak kezelésében. A Mayo Clinic honlapja szerint a felső felsõ ízületi gyulladás általában az 55 év felettieknél jelentkezhet. Ez a körülmény a nyaklemezek általános kopását és szakadását jelenti, és hatással van a nyakra és a felső hátsó területre. A felső hátsó ízületi gyulladás kompressziót okozhat az idegekben, és a csontcsontok kialakulásához vezethet a felső gerincterületen.

Tünetek

Az amerikai ortopédiai akadémia szerint a felső hátsó arthritis fájdalma változik. A mindennapi tevékenységek súlyosbíthatják a tüneteket, például a vezetést vagy a könyv olvasását. A felső hátsó ízületi gyulladás tünetei közé tartozik a nyak és a váll térbeli viselkedése, a nyak, a váll és a kar fájdalmai, bizsergés és zsibbadás a nyak- és vállkörben, a kéz, a karok, a lábak és a lábak, az összehangolás nehézségei, fejfájás és izomgörcsök.

Okoz

A felső arthritis legfőbb oka az életkor. A gerinclemezek idővel degenerálódnak a rugalmasság elvesztése és a víztartalom hiánya miatt. Ennek eredményeképpen a gerincvelőben lévő lemezek újraszervezik magukat, mivel elvesztik helyüket és magasságukat. Végül a porc degenerációja csont csontjainak csontját okozhatja, ami fájdalmat, bizsergést és zsibbadást okozhat.

Kockázati tényezők

A gerincvelés és a könnyezés a fő hátrányos kimenetelű artritisz kialakulásának kockázata. Az Amerikai Ortopédiai Sebészek Akadémia honlapja azonban azt tanácsolja, hogy a dohányzás, a depresszió, a szorongás, az autóbalesetek, a munkahelyi sérülések és a genetika is növelheti a felső arthritis kockázatát. Hosszú időn át felfelé vagy lefelé nézve növeli a felső artritisz kialakulásának kockázatát.

A kezelés típusai

A felső hátsó ízületi gyulladás sok formáját kezelheti olyan nem sebészeti beavatkozásokkal, mint a fizikai terápia, gyógyszerek, szteroid injekciók, masszázs és meleg és hideg terápia. A felső arthritis kezelésére ritkán szükséges a műtéti beavatkozás. Forduljon orvoshoz tanácsért a legmegfelelőbb kezelést illetően.