Ecetet, mint testet megtisztítani

Az ecet több mint fűszer. Kevés kalóriát és gazdag antioxidáns forrást tartalmaz. Azonban nem képes tisztítani vagy méregteleníteni a testedet. Természetesen, beleértve az ecetet az egészséges és kiegyensúlyozott étrend részeként, elősegítheti a szervek egészségét, amelyek segítenek a test tisztításában. Forduljon kezelőorvosához a takarítási étrend megvitatásához.

Tisztítsa meg a követelést

Számos különböző típusú ecetes, beleértve a balzsam, desztillált és a sherry. Az egyik különösen az almasavas ecetet gyógyítja meg minden és testtisztító. A gyümölcsös ecet készítői azt sugallják, hogy képes eltávolítani a szervezetből származó toxinokat. De nincs olyan bizonyíték, amely alátámasztaná azt az állítást, amely szerint egy élelmiszer segíthet a szervezet káros anyagainak megtisztításában, a 2008-as napilap egyik cikke szerint.

Az ecet előnyei

Míg az ecet nem képes megtisztítani testét, az egészségügyi előnyöket kínál. Az almás almabor, a sherry és a balzsamecet mind gazdag antioxidáns források, amelyek javíthatják szervezetünk védelmi rendszerét a szabad gyökök károsodása ellen. Az ecet segíthet megelőzni a vércukorszintet is étkezés után, és segíthet az étvágygondozásban, a 2005-ös tanulmány szerint az American Dietetic Association Journalában. Ráadásul az előzetes bizonyítékok azt mutatják, hogy az ecet előnyeit a szívéhez nyújtja, segítve a vérnyomáscsökkentést és a koleszterinszint csökkentését.

Egészséges táplálkozás a tisztításhoz

Ha megpróbálja megtisztítani a testet, az ecet nem lehet az út. A máj és a vesék természetesen megtisztítják a testet, a mérgező anyagokat verejték, vizelet és széklet keresztül távolítják el. A két szerv egészségi állapotát elősegítő táplálék étkezése az, hogyan segíthet a tested tisztításában. Ez egy étrend tele egészséggel tápláló táplálékokban gazdag élelmiszerekkel, például gyümölcsökkel, zöldségekkel és teljes kiőrlésű gabonákkal, valamint alacsony zsírtartalmú, cukorral és sóval.

Tippek és felhasználások

Az ecet egy egészséges táplálékkiegészítés, és ízfokozó szerepet tölt be az egészséges ételeknek, amelyek jól tartanak. Például használhat vörösboros vagy almasavas ecetet, hogy készítsen salátaöntést, hogy ízesítse a kedvenc vegyes zöldségeket. A sokoldalú balzsamecet nemcsak a salátákhoz ad ízt, de jól illeszkedik a fehérjékhez, mint a csirke vagy a hal, valamint a gyümölcsök, mint például a szamóca és a görögdinnye. Minden ecetet savas bázist használhat a kedvenc pácban is.