Dióolaj egészségügyi előnyöket

A dió, amely az egyik legegészségesebb dió, egy csomó egészségjavító tápanyagot csomagol egy kis csomagban. A dióolaj gazdag és diós ízű, de sokkal többet megy, mint íz. A maximális egészségügyi előnyök eléréséhez válasszon finomítatlan dióolajat, tárolja a hűtőszekrényben és használjon egy éven belül. A dióolaj keserű ízt alakul ki hő hatásának kitéve, így a salátákon a legjobb, és főzés után hozzáadódik más ételekhez.

Omega-3 esszenciális zsírsavakat biztosít

A dióolaj gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban. Az Omega-3 zsírok a Harvard Health Publications szerint kedvező HDL-koleszterint, alacsonyabb káros LDL-koleszterint, kóros szívritmust, alacsonyabb szívbetegség kockázatát és gátolják a vérrögök kialakulását. Az omega-3 zsírsavak egyéb forrásai a zsíros halak, például a lazac, a szardella és a szardínia, a halolaj-kiegészítők, a lenmagolaj és a földi lenmagok, az egész dió és a chia mag.

Javítja a gondolkodást, tanulás és a memória

A dióolajban lévő omega-3 zsírsavak növelik az agyi egészséget, a “Pszichológia ma” szerint. Az omega-3 zsírok az agysejtek külső membránjának létfontosságú elemei, ami lehetővé teszi a gondolkodáshoz, a tanuláshoz és a memóriához szükséges idegjelek továbbítását. Az agysejteknek állandó és friss forrásokkal kell rendelkezniük ezeknek az esszenciális zsíroknak az optimális működés érdekében, és a dióolaj jó forrás.

Antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok forrásai

A dióolaj a szelén, a magnézium, a foszfor, a cink, az E-vitamin, a niacin és a B1, B2 és B3 vitaminok jó forrásának számít Dr. Linda Posch, MS, SLP, ND szerint. Az antioxidánsok – különösen ellaginsav – amelyek ellensúlyozzák a sejtkárosító szabad gyökök hatását, amelyek felgyorsítják az öregedést és hozzájárulnak a rákos megbetegedésekhez és egyéb betegségekhez.

Egyszeresen telítetlen zsírok

A dióolaj egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz. Ezek a hasznos zsírok megvédik a szív- és érrendszeri rendszert a koleszterinszint csökkentésével és a gyulladás csökkentésével. Az egyszeresen telítetlen zsírok javítják a szervezet reakcióját az inzulinhoz és szabályozza a vércukorszintet. A legtöbb diófélék és magvak magasak a telítetlen zsírokban, mint az avokádó, az olajbogyó, az olívaolaj és a repceolaj. Az egészséges zsíroknak hozzá kell járulniuk a kalória körülbelül 30% -ához a napi étrendjükhöz.