B12-vitamin és joghurt

A B-12 vitamin szükséges számos létfontosságú testi funkcióhoz, amely a növekedést és a fejlődést is magában foglalja. A rendszeres B-12 vitamin bevitel hiánya hiányhoz vezethet, és számos komplikációhoz vezethet. Szerencsére a B-12-vitamin megtalálható számos élelmiszerforrásban, beleértve a joghurtot. Ezenkívül a joghurt sok más fontos vitamin és ásványi anyag gazdag forrását is biztosítja.

Egy csésze vagy 8 fl. oz. Az alacsony zsírtartalmú joghurt 1,4 millió b-12-es vitamint tartalmaz. Ez a B-12 vitamin napi bevitelének 25 százaléka. A napi érték 20% -át meghaladó élelmiszerek gazdag élelmiszerforrásnak tekinthetők. A joghurtban található egyéb B-vitaminok közé tartozik a tiamin, a riboflavin, a niákin, a pantoténsav, a B-6-vitamin és a folsav. A joghurt a fehérjéket, az esszenciális ásványi anyagokat és az élő baktériumok kultúráját is ismerteti, mint probiotikumokat.

A B-12 vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely a megfelelő metabolizmushoz és a központi idegrendszer működéséhez szükséges. Szükséges a vörösvértestek képződéséhez és az anémia megelőzéséhez. A B-12-vitamin hiánya leginkább veszélyeztetett egyének közé tartoznak a gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedők, a vegetáriánusok és az idősebb felnőttek. A hiányhoz kapcsolódó leggyakoribb tünetek közé tartozik a vérszegénység, fáradtság, gyengeség, neurológiai változások és fogyás. A megfelelő B-vitamin bevitel biztosításának legjobb módja minden nap táplálékkiegészítően kiegyensúlyozott étrend fogyasztása.

Egészséges felnőttek naponta 2,4 millió vagy mcg B-12-vitamint igényelnek. A gyermekek naponta 1,2 millió mcg-t igényelnek, és a serdülők naponta 1,8 mcg B-12-vitamint kapnak. A terhes és szoptató nők nagyobb mennyiségű B-12-vitamint igényelnek, naponta körülbelül 2,6-2,8 mcg-ot. A megfelelő étrend mellett az idősebb felnőtteknek kiegészíteniük kell a B-12 vitaminnal és fogyasztaniuk kell a táplált élelmiszereket a hiányosság megelőzése érdekében, javasolja a Linus Pauling Intézetet. Kérjen tanácsot a regisztrált dietetikus cégtől, mert a tápanyag-összetétel követelményei az életkor, a szex és az egészség függvényében változnak.

A joghurt számos különböző ízben megtalálható. Válasszon sovány vagy alacsony zsírtartalmú joghurtot, mert ugyanolyan mennyiségű tápanyagot tartalmaz, de kevesebb kalóriát tartalmaz a zsírból. Keressen olyan joghurt márkákat, amelyek hirdetik az “élő aktív kultúrákat” a címkéjén. A joghurt egy marék diófélékkel, granulával vagy friss gyümölcsökkel keverhető tápláló snackhez. A joghurt is kiváló alapot nyújt a kötszerekhez és a porszerű rázkódáshoz.

Joghurt táplálkozás

B-12 vitamin funkció

Napi ajánlások

Étrendi szempontok