Az l-triptofán dózis az alváshoz

A triptofán egy aminosav. Az aminosavak a szervezetben és az Ön táplálékában lévő fehérjék alapvető építőelemei. A triptofán alapvető aminosav, ami azt jelenti, hogy meg kell kapnia az ételektől, amit eszel, mert a szervezet nem képes előállítani. Mivel a triptofán funkciója a szervezetben van, a kiegészítő dózisok elősegíthetik az alvást.

Amikor a tudósok tanulmányozzák az aminosavakat, kristályukon keresztül fényt világítanak. Ha a fényt balra toljuk, akkor az aminosav L megnevezést kap, megjegyzi dr. Elson Haas, az “Egészséges táplálkozással való tartózkodás” című könyvében. Ha a fényt jobbra toljuk, az aminosavat A D. leggyakoribb aminosavak L-aminosavak és a triptofán nem kivétel. Az L-triptofán az előnyös kiegészítő forma.

A triptofán elengedhetetlen a csecsemők megfelelő növekedéséhez és a felnőttek optimális nitrogéntartalmához, jegyzi meg a Maryland Egyetem Orvosi Központja. A szervezetben a triptofán segíti a niacin, a B-vitamin termelését, és ennek a funkciónak a végrehajtásához a szervezetet megfelelő módon vasat, riboflavint és B6 vitamint kell biztosítani. Nyilvánvaló, hogy a triptofán legfontosabb funkciója a szerotonin előfutára. A szerotonin egy neurotranszmitter, amely nem csak aludni, hanem stabil hangulatot is jelenthet, jegyzi meg a Medline Plus. A szervezet szerotoninszintje közvetlenül összefügg a triptofán bevitelével.

Az L-triptofánt hatékonyan alkalmazták az álmatlanság kezelésében. Hatékonysága valószínűleg annak köszönhető, hogy a szerotonin alapvető fontosságú az alvás indukálására és fenntartására. Mivel az L-triptofán csak orvos rendelése alapján szerezhető be, kövesse az orvosának tanácsát a kiegészítéssel kapcsolatban. Általában 1-2 gramm L-triptofánra van szükség az alvás kiváltásához, jelentette Haas. Kezdetben az emberek általában 1 g-val kezdődnek, 30-45 perccel az ágy előtt. A dózis 500 mg-mal növelhető minden este, 3 g-ig, amíg az alvás optimális. A B-6 vitamin kiegészítés segíthet a triptofán hasznosításában.

A triptofán hatékonyabb az akut álmatlanságnál, mint a folyamatos, krónikus alvászavarokhoz. A triptofán terápiás kiegészítését nem szabad az asztma vagy a szisztémás lupus erythematosusos betegeknél alkalmazni, figyelmeztet a Haas. Általában nem jelentettek mellékhatásokat a mérsékelt triptofán-pótlásra. Az alvási minták azonban eltorzulhatnak, ha 10 g-nál többet veszünk. A University of Maryland Medical Center megjegyzi, hogy a triptofán megtalálható az olyan ételekben, mint a sajt, csirke, diófélék, hal, tej, mogyoró, szezámmag, tofu, szója, pulyka és tökmag.

L-triptofán

Funkció

A triptofán pótlék az alváshoz

szempontok