Az ideális súly 5’1 “

Az ideális súlyt a Metropolitan Life Insurance Company 1943-ban tervezte. Ennek célja a legalacsonyabb halálozási arányú csoportok azonosítása volt. 1943 óta más magassági és súlyozási grafikonok is fejlődnek, különböző szabványok segítségével az ideális súly kiszámításához. A jelenlegi szabványok szerint az 5 láb hosszúságú 1 hüvelykes nő ideális súlya 95-115 font, míg az ember 101 és 118 kiló között mozog.

A csont és a zsír hozzájárul a súlyához. Ha nagy csontúak vagytok, akkor többet mérünk, mint más, ugyanolyan magasságú, kicsi kicsontozott. A Nutrition and Food Web Archive, vagy a NAFWA, a Hamwi képlet segítségével számítja ki a súlyokat keretek között. A Met Life mérésére a Met Life azt jelzi, hogy ujját a könyök egyik oldalára kell helyezni, karja felfelé. Az ujjaid közötti távolságnak 2¼ hüvelyk és 2½ hüvelyk közé kell lennie egy keskeny keretű nő számára, aki 5 láb 1 hüvelyk. Ha a hely kisebb, akkor kicsit csontozott, és ha ez több, akkor nagy csontú.

A Rush Egyetem Orvosi Központja szerint a legjobb jelzés arra vonatkozóan, hogy az Ön ideális súlya, függetlenül attól, hogy mennyire magas vagy, a testtömeg-indexe vagy a BMI. A BMI diagramok a magasságát és súlyát használják a BMI kiszámításához. Minél magasabb a BMI-szám, annál valószínűbb, hogy túlsúlyos vagy. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok (CDC) azt jelzik, hogy a BMI-nek 18,5 és 24,9 között kell lennie. Több mint 30 elhízottnak számít.

A CDC azt sugallja, hogy a derék körvonala fontosabb, mint a teljes súly. A magasságtól függetlenül a férfiaknak 40 centiméteresnél kisebb derékbőségűnek kell lenniük, és a nőknek 35 cm-nél kevesebbnek kell lenniük, ha nem terhesek. Ha a derék többet mér, akkor fennáll a veszélye a koszorúér-betegségnek, a magas vérnyomásnak vagy a 2-es típusú cukorbetegségnek.

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a magasság mérése és összehasonlítása egy szabványosított diagrammal, a grafikon feltételezi, hogy magassága valójában egy hüvelyk nagyobb, mint a mezítlábaknál. A legtöbb biztosítótársaság chartja – nem csak a Met Life – feltételezi, hogy 1 hüvelykes sarka van. Ezenkívül a standard magassági és súlykategóriák általában nem vonatkoznak a 25 év alatti vagy az idősek körében.

A Rush Egyetem Orvosi Központjának magasság- és súlyjegyzetei és a Hamwi-képlet hasonló eredményeket ad. Az egyetem diagramja és a Hamwi számológép mind azt jelzik, hogy az embernek 101 és 123 font közötti súlyúnak kell lennie, ha 5 méter magas. Egy ugyanolyan magasságú nőnek 6 és 7 kilogramm között kell lennie, vagy 95-116 fontot. Ezzel szemben a Met Life chartjait 1983-ban felülvizsgálták, és most azt mutatják, hogy az 5 láb hosszúságú 1 hüvelykes női test súlya a frame mérettől függően 106-140 font. Az Met Life nem biztosít súlyterhelést az 5 láb 2 hüvelyk alatti férfiaknál.

Body Frame

Testtömeg-index

A derék körmérete

Magasságának egyéb számítása

Súlystandardok módosítása