Az ajánlott kalóriabevitel a nők 35 éves korában

Az ételek, amelyeket eszel, tartalmaznak egy bizonyos mennyiségű kalóriát – az energiaegységeket, melyeket a szervezet az üzemanyaghoz húz. A szervezetnek szüksége van kalóriákra nem csak a fizikai aktivitásra, hanem különböző funkcióinak, mint például az emésztés és a légzés elvégzésére. A kalória szükségletei különböző tényezők függvényében különböznek egymástól, mivel az életkor fontos szerepet játszik, mivel a lassuló anyagcsere gyorsabbá teszi a súlygyarapodást. Figyelembe kell venni más tényezőket is, például a tevékenység szintjét, és hogy vannak-e olyan feltételek, amelyek befolyásolhatják az energiaigényt vagy az anyagcserét, például a hypothyreosis. Ha kérdései vannak a megfelelő táplálkozással kapcsolatban, forduljon orvosához vagy egy táplálkozási szakemberhez, mint egy regisztrált dietetikusnak, hogy iránymutatást adjon az egyéni körülményeknek megfelelő megfelelő táplálkozási terv megtervezéséhez.

Függetlenül attól, hogy fizikai aktivitási szintje van, szervezetének minimális kalóriatartalommal kell rendelkeznie, hogy támogassa a szerveket, szöveteket és az elvégzett különböző feladatokat. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma létrehozta az ajánlott minimális napi kalóriatartalmú beviteleket azok számára, akik egy ülő életmódot élnek, ami azt jelenti, hogy Ön általában nem gyakorolja túl a napi élet igényeit. Ezen iránymutatások alapján egy 35 éves nőnek mindössze napi körülbelül 1800 kalóriát kell fogyasztania, körülbelül 200-szor kevesebb, mint akkor, amikor tizenéves korában volt.

Ha fizikailag aktív életmódot élsz, a szervezetnek több kalóriára van szüksége mind a fizikai aktivitás fokozásához, mind pedig az energiatárolók pótlásához. Az aktívabb test még pihentetni fog több kalóriát. Az USDA ajánlása a megnövekedett kalóriatartalmú igények alapján arra alapul, hogy mérsékelten aktívak-e, ami napi 1,5 vagy 3 mérföldes járást jelent, vagy naponta több mint 3 mérföldet. A közepes aktivitású 35 évesek naponta körülbelül 2000 kalóriát igényelnek, míg az aktívaknál naponta körülbelül 2.200 van.

Mivel az anyagcseréje lassul, ahogy öregsz, mikor érzel magad, fontos szempont, hogy mennyit kell naponta fogyasztania. Nem minden kalória ajánlás figyelembe veszi a korát, azonban néhány más tényezőkre támaszkodik. Az orvos Nadya Swedan, az Active Woman’s Health and Fitness Handbook szerzője formulát kínál a napi kalóriaszükségletnek a súly és az aktivitási szint alapján történő meghatározásához. Szorozzuk meg súlyát 13-ra, ha 20-30 perc aerob tevékenységet végez naponta, 16-ra 45-60 percre, 19-re 75-90 percre és 22-re, ha több mint két órát dolgozol ki naponta.

Amellett, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát fogyaszt az Ön igényeinek megfelelően, azt is meg kell győződnie arról, hogy fogyasztja a zsírok, szénhidrátok és fehérjék megfelelő arányát. A Swedan azt javasolja, hogy a női étrend 50-60 százalék szénhidrátot, 20-30 százalék fehérjét és 20-30 százalék zsírt tartalmazzon.

USDA minimális kalória ajánlások

A testmozgás módosításai

Egyéb számítások

Tápanyagbevitel