Alsónemű haj lányokban

A pubertás élménye minden egyes lány számára egyedülálló, és a fiatalok különböző életkorban különböző mérföldköveket érnek el. A hónaljszőrzet megjelenésével biztos lehet benne, hogy nagy változások kezdődnek, és a fizikai érettség nem messze van. A fizikai változások időzítésének és sorrendjének ismeretében lehetővé válik a lánya támogatása a pubertáson keresztül.

Időzítés

A pubertás kezdete 8 és 13 éves kor között kezdődik, a Palo Alto Orvosi Alapítvány szerint. A fizikai érés általában egy sorozatban történik, és az egész folyamat akár hat évig is eltarthat. Általában a hónalj haját két évvel a szőrszál megjelenése után látja, Palo Alto mondja.

Az első haj érkezik

Kezdetben a hónalj hajának puha és finom, de idővel a hónalj szőrének textúrája és súlya vastagabbá és durvábbá válik. A karok alatt lévő hajszín a lány fején és testén egyezik a hajszínével, vagy sötétebb vagy könnyebb lehet, a PBSKids honlapján. A színkülönbség furcsának tűnhet, de ez teljesen normális lehet.

És akkor megy

Valamikor a lánya valószínűleg eltávolítani fogja a hónalj haját a társadalmi normák miatt. Amikor úgy érzi, hogy a lánya készen áll a hónalj szőrzetének megvédésére, az American Academy of Pediatrics HealthyChildren weblapja csak a villanyborotva eltávolítását javasolja a biztonság érdekében. Az első néhány alkalom során a lányod lecsillapítja, felügyeli és megosztja a folyamatot, hogy segítséget és támogatást nyújtson. Lehet, hogy megmutatja, hogyan borotváld a saját hónaljodat, ha úgy érzed magad kényelmesen.

Az idő előtt

Esetenként egy lány előfordulhat a korai pubertás, amely a fizikai érés korai megjelenésével jár. Az idő előtti pubertás a gyermekek 7 vagy 8 éves kora előtt bekövetkező fizikai változások megjelenését jelenti, a KidsHealth honlapján. Ha látod, hogy a hónalj hajnövénye vagy más pubertás jelei vannak, és a lánya a 7. életévüknél fiatalabb, akkor kérjen segítséget gyermeke gyermekorvosától. Gyermeke szükség lehet az endokrinológus értékelésére és kezelésére a fizikai növekedés megállításához vagy visszafordításához. Az idő előtti pubertás hosszú távú hatásai fizikai és érzelmi problémákat is okozhatnak. A gyermek a korai érettség miatt el nem éri a felnõttetést, amely nem növekszik teljes felnõtt magasságra. Érzelmileg a gyermek is szenvedhet a kínos helyzet és a társadalmi küzdelmek miatt.