A valerian egészségügyi kockázata

A valeriai gyökérnek hosszú története van Európában gyógynövényként az idegek nyugtatására és az alvás elősegítésére. A központi idegrendszerben enyhe depresszánsként járva a valerian cserje gyökerei tipikusan kiegészítő formában kerülnek be, mivel a tea kissé keserű és szagtalan. Mint sok a gyógynövényhez hasonló, keveset vizsgált a kutatások a valerian hatásait vizsgálták, de néhány ismert veszélynek enyhe mellékhatások és esetleges problémák jelentkeznek, amikor más nyugtatókkal kombinálják. Forduljon orvosához, mielőtt valerian szed.

Történelem

A Valerian 2000 éven át megfigyelték a szorongás elleni hatásokat. A 2. században, Galen ajánlotta a gyógynövényt az álmatlanság kezelésére. A Valerian officialishez kapcsolódó fajokat évszázadok óta használják az ayurvédikus és a kínai orvoslásban. Az Egyesült Államokban valerian kivonatok voltak általánosan elérhetők, és a gyökér az US Pharmacopoeia-ban szerepelt a huszadik század közepéig, Valerian az I. világháborúból visszatérő amerikai katonák kezelésére használták, és röviddel ezután Más vényköteles nyugtató szerekkel helyettesítik. Azonban sok európai országban, köztük Németországban, Belgiumban és Franciaországban a gyógynövény aktív orvosi szerepet töltött be a szorongás kezelésében.

Mellékhatások

Bár a valerian az FDA minősíti, mivel általában “biztonságos”, a gyógynövényes szerek enyhe mellékhatásokat okozhatnak egyes felhasználókban, beleértve az émelygést, a fejfájást és a szédülést. Mások paradox módon izgatottságot és izgatottságot éreznek a lenyelés után, és sok más esetében a kognitív képességek csökkenését jelentették, a National Institutes of Health szerint. Ne vezessen gépjárművet, és ne vezessen gépi berendezéseket, ha valerian hatására.

Lehetséges Hangover hatás

A magas dózisú valerianás a következő napon, például a nappali fáradtságban, “másnapossági” hatást fejthet ki. Azonban a Dietary Office jelentése szerint a valerian nem befolyásolja érzékelhetően a reakcióidőt, az éberséget és a szellemi összpontosítást másnap.

Hosszú távú veszélyek

A Valerian hosszú távú felhasználásra nem ajánlott több mint 4-6 héten, jóllehet a kutatás a legjobb esetben spotty. A Maryland-i Egyetem Orvostudományi Egyeteme a lassan szedje fel a valerianát, hogy elkerülje a lehetséges elvonási tüneteket.

viták

Az ítélet még mindig a valerian hatékonyságát illeti az álmatlanság kezelésére. Egy meglepő egészségügyi kockázat magában foglalja azt a lehetőséget, hogy a valerian rendszeresen történő bevitele hosszú távon ténylegesen növelheti az álmatlanságot.