A normál pulzusszám 15 hónap alatt

A pulzusszám egyike a test létfontosságú jeleinek, jelezve annak működési szintjét. A normál pulzusszám változik, az életkorától és a körülményektől függően. Az újszülöttek gyorsabb szívfrekvenciákkal rendelkeznek, mint a felnőttek, és különböző tényezők, például a szívelégtelenség, a testmozgás vagy a fizikai alkalmasság befolyásolhatják a pulzusszámot. A 15 hónapos gyermeknek pulzusszáma alacsonyabb, mint egy újszülött, de még mindig gyorsabb, mint egy felnőtté.

A pulzusmérés megmutatja, hogy hányszor nyeri meg a szív egy perc alatt. Minden ütés, amely pulzus ellenőrzése során jelentkezik, a szívizom összehúzódását jelzi, mivel a vér áramlik a keringési rendszerbe. Az ápolási továbbképzési weboldal RNCeus.com szerint a 15 hónapos gyermek normális tartománya 80 és 130 ütés / perc.

Arrhythmia fordul elő – ahogyan a név is jelzi -, amikor a szív normális vagy várt ritmusban nem ver. Egy nagyon gyakori aritmiát, a “sinus arrhythmia” néven ismert gyermekeknél fordul elő, és teljesen normális és ártalmatlan. A sinus arrhythmia esetén a szívfrekvencia egy kicsit felgyorsul, amikor a gyermek lélegzik és lelassul, amikor a gyermek lélegzik. Egyéb ritmuszavarok jelzik a további vizsgálatok és a lehetséges kezelés szükségességét. Az orvos meghatározhatja, hogy gyermeke szívritmuszavar-e, és szükség esetén további vizsgálatokat végez-e.

Tachycardia akkor fordul elő, amikor a szív gyorsabban ütközik, mint egy normál sebesség. Olyan gyermek, aki 15 hónapos, és amelynek pulzációs sebessége percenként 130 ütem alatt van, tachycardiának tekinthető. Ez a helyzet jellemzően ideiglenes – a gyermekek pulzusszámának növekedése a szokásosnál magasabb lehet, például stressz, sírás vagy magas aktivitás miatt. Az epizód után a pulzusszámnak vissza kell térnie a normál határértékekre. A bradycardia akkor fordul elő, amikor a szív ritkább ütemben ütközik, mint a normál, például ha egy 15 hónapos alszik, és a pulzusszám 80 alá csökken. Orvosa meg tudja mondani, ha a gyermek pulzusa túl gyors vagy túl lassú Kor és körülmények között.

Impulzusával ellenőrizheti a 15 hónapos gyermekének pulzusszámát. Helyezzen két ujját a felső karának belsejébe, a könyök és a váll közé. Ha úgy érezte, hogy az ujjaival a szívverés 60 másodpercre számít, ez a gyermek pulzusszáma. Kerülje a hüvelykujj használatát, hogy ellenőrizze a szívverést, mivel a hüvelykujjnak saját impulzusa van, és ez hibás képet adhat. Forduljon orvosához, ha gyermeke pulzusszáma szokatlanul gyors, lassú vagy szabálytalan, vagy ha gyengeség, légszomjat vagy elszíneződést észlel az ajkak és körömágyak körül.

Pulzus

arrhythmiák

Variációk

szempontok