A legjobb típusú pizzák enni

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma alkalmazási irányelvei szerint a tányér felét zöldségekkel tölti fel, és a fennmaradó felét egyenletesen felosztja egy sovány fehérje és egy teljes gabona között. Ha jól megépíted, egy pizza eleget tehet a követelményeknek egy szeletben. Készítse el a pizzát azáltal, hogy áthelyezi a hús, a sajt, a finomságok és a kéreg arányait.

Vékony tésztájú

A vékony, krakkolószerű pizza kéreg kevesebb kalóriát tartalmaz, mint egy vastag, tésztás kéreg, mert kevesebb mennyiségű. A 14 hüvelyknyi vékonyrépa pizza két szeletében 250-600 kalóriát tartalmaz, attól függően, hogy milyen fűszerek vannak. Két darab, azonos átmérőjű mélytálas pizzaké 500- 900 kalóriát ad. Töltsd fel a póréhagymának az extra zöldségekkel elvesztett kéreg mennyiségét, és közelíted az egészséges étkezéshez szükséges útmutatásokat. Nézd meg a pizza kéregét, mint az ízletes finomságok járműve, és kiegyensúlyozottabb pizza lesz.

Teljes búza

A teljes kiőrlésű lisztet a pizzakéreghez nem borítja a kalóriák az étkezésből, de értékes táplálékot és rostot biztosít az Ön kalóriaszegény kiadásaihoz. A teljes búzalisztben lévő további szálak hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a pizza jobban kielégítő legyen, az étkezési rostok és a testsúly szabályozásáról szóló Nutrition Review tanulmány szerint. Ön is kap egy kis extra szelén és a magnézium a diéta, bár mennyi attól függ, mennyit pizzát eszel, és a liszt keveréke a pizza tészta. Válassza ki a teljes búza tésztát az egészségesebb pizzához.

Zöldségek

A zöldségeknek a pizzához történő hozzáadása egészséges étkezéské alakítja át. A pizzán lévő paradicsomszósz zöld alapanyagként számít, de a pizzát magas zöldpaprikával, hagymával, gomba, brokkoli, spenót vagy olajbogyó nagy mennyiségben táplálékra és rostokra helyezi. Ezek a viszonylag tápanyag-sűrű, de alacsony kalóriatartalmú ételek a pizzát a növényi adalékok irányelveinek megfelelően hozzák meg, miközben ízletes változatosságot biztosítanak Önnek. Ha elkészíted a saját pizzát, próbáld ki a szokatlan zöldségkombinációkat, amelyeket a kereskedelmi pizza szalonok nem lehetnek kézzel, például articsóka, spárga, padlizsán vagy cukkini.

Fehérje

A részben sós mozzarella sajt megolvad és ízlik, mint a teljes zsírtartalmú fajták, de kevesebb kalóriát tartalmaz. A pizzán található sajt fehérettel látja el – szeletenként körülbelül 2-4 gramm, a vastagságtól függően – de a sovány hús hozzáadásával még több fehérje kerülhet az ételbe. A hagyományos kolbász és a pepperoni magas zsírtartalmú és nátriumtartalmú, de kevesebb kalóriát és kevesebb zsírt tartalmaznak. Saját pizzájának elkészítésével Ön is hozzáadhatja a választott finomságokat, mint az apróra vágott sertéshús, a kockára vágott csirke vagy a füstölt pulyka. Ha egy pizzériából rendel, válassza a sonka fölé a magasabb zsírtartalmú húsokat.

Még a legegészségesebb élelmiszerek is elárasztják a kalória költségvetését, ha feleslegessé teszik őket. A 14 hüvelykes vékonykréta pizza zöldséggel és aprított csirkével borítva kb. 300-500 kalóriát tartalmaz két szeletenként, de ez azt jelenti, hogy az egész pitenek akár 2.000 kalóriája is van. Kóstolja meg ételeit egy zöld salátával vagy néhány pácolt pepperoncini paprikával, hogy a pizzák közé megcsípje a kalóriát és a zsírt.

Tartományméret