A legjobb gyakorlás előtti kiegészítők a sprinteléshez

Ahhoz, hogy sikeres legyen a sprintelés, mind a pályán, mind az edzőteremben órákat kell dolgoznia a technikával, erővel és sebességgel. Egy versenyben az eredmény csak egy másodperc századra csökkenhet, ami azt jelenti, hogy bármilyen előnye, amelyet a versenye fölé tehet, segíthet nyerni. A megfelelő időpontban a kiegészítők képesek arra, hogy megadják azt a apró élét, amire szüksége van, hogy segítsen neked sikerrel.

A kreatin

Attól függően, hogy futtatod a 100, 200 vagy 400 méteres sprintet, a versenyed 10-60 másodpercig tarthat. A szervezetének a rövid, intenzív testmozgást szolgáló legfontosabb energiarendszere az ATP rendszer, és a foszfocreatin rendszer, amely akár egy percig is tart. A szervezet a tárolt kreatint használja fel további ATP regenerálására – az üzemanyag, amire szüksége van. Testünk azonban csak kis mennyiségű tárolt kreatint tartalmaz, így kiegészítéssel extra segíthet új ATP regenerálásában, és több energiát biztosít hosszabb ideig.

Béta-alanin

A béta-alanin fő szerepe a hidrogén-ionok pufferének elősegítése. Amikor hidrogénionokat állítanak elő, az izmok kezdik úgy érezni, mintha égnek, és gyorsabban fáradnak. E hidrogénionok eltávolításával csökken az égő érzés, és az ATP is gyorsabban regenerálódik, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig nagyobb intenzitással dolgozhat. Amikor először a béta-alanint alkalmazza, az egész testében enyhe bizsergő érzést érezhet, ami tökéletesen normális.

Koffein

A koffein stimuláns, amely fokozhatja az idegrendszert, és fokozza a szellemi összpontosítást. A koffein hatása azonban személyenként változhat. Ha meglehetősen nyugodt a verseny előtt, akkor a koffein nagyszerűen segít növelni az izgalom szintjét, és felgyújtani. Ha ideges vagy, akkor a koffein növelheti az idegeit, és csökkenhet a teljesítmény, ezért fontos, hogy tudd, hogyan reagálsz rá egy verseny előtt. Dr. John Berardi táplálkozási szakértő szerint a koffein hatásosabb lehet kreatinnel kombinálva.

szempontok

A kiegészítők alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem lesz káros hatása az Ön számára, és azt is megerősíti, hogy nem tiltják meg őket az atlétikai szövetség. Szintén jó ötlet, hogy néhány héttel a fő esemény előtt próbáld ki a verseny előtti kombinációját, hogy biztosítsd az optimális adagot, és semmilyen okból ne befolyásolja negatívan a teljesítményét.