A labdarúgók erősségeit és gyengeségeit

A pozíció, ahol egy futballista szakembergé válik, gyakran fizikai magassága és nagysága határozza meg. Ez azonban nem minden esetben lehetséges. Az erős és hatalmas játékosnak különböző erősségei és gyengeségei lesznek, mint a rövidebb játékosoké, hanem a lábánál gyorsak és rugalmasak is. A győztes labdarúgócsapat általában olyan játékosokból álló csoportból áll, akik az erősségeikért járnak el.

A hatékony kapus agilis és gyors reflexekkel rendelkezik. A kapusok gyakran magasak ahhoz, hogy nehezebbé tegyék a támadók számára a labdát. Képesek a magasra ugrálni és szélesre nyúlni, hogy megállítsák a felvételeket és a kereszteket. A kapus labda kezelése gyakran gyengesége, mivel nem gyakorolja azt annyira, mint más játékosok.

A védőnek képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon. Három fő típus van: a jockey, a block és a sliding tackle. A kezdés rossz időzítése azt eredményezheti, hogy el kell hagyni, büntetést kell adni, vagy hagyni kell egy játékosnak a célt. Néhány védő nem képes lövöldözni az ellenfeleket, de vannak olyan játékosok, akik kivételek, például a barcelonai Dani Alves, támadó védő.

A középpályások a csapat munkavilága. Jóak a győzelemhez, és képesek lőni és eldobni a múltbeli játékosokat. Ők sem szakemberek. A középpályás fő erőssége az a képesség, hogy fenntartja a labda birtoklását, és olyan pályákat keres, amelyek támadást indíthatnak. A különböző középpályásoknak különböző gyengeségei vannak. A középső középpályásnak nincs esélye, míg a szélső játékos könnyű és könnyedén elnyomja a labdát.

A támadó vagy a támadó elsődleges szerepe az, hogy gólt szerezzen. A támadónak teljes lövőnek kell lennie, akár lábával, akár fejjel. Hűvös fej a cél előtt nagy százalékos lövést eredményezhet. A támadóknak képesnek kell lenniük a nem valószínű pozíciókra. Sok sztrájkoló önző a cél előtt. Ez gyengeség lehet, mivel nem észlelik a csapattársakat, akiknek jobb lehetőségük van a gólszerzésre.

Kapus

Védő

Középpályások

A támadók