A felső bőr tisztítószerei akne-hajlamos bőrre

Amikor a pattanások felbukkannak a helyszínre, valószínűleg rohanó lesz. A fehérfejek, a mitesszerek és a puskával töltött pattanások csúnyaak lehetnek a szem számára, és kényelmetlenek az érintésre. Az első védekezés a bosszantó pattanások ellen szigorúan pórus-tisztító rutinra támaszkodik naponta kétszer. Az akne-hajlamos bőrre állandó figyelmet kell fordítani – akár pattanások vannak jelen, akár nem – olyan termékekkel, amelyek megölik a baktériumokat, elhullották a halott sejteket és csökkentik a gyulladást.

Fogadjon a benzoil-peroxiddal

Az első és legfontosabb összetevő, amit keresni egy pattanás elleni tisztítóban, a benzoil-peroxid. Napi kétszeri használat esetén a benzoil-peroxid megöli az akne okozta baktériumokat. Kitűnő munkát végez a piszok, az olaj és a faggyú mosásával, és naponta használva nagymértékben csökkenti a pattanások fellángolását. Ez az over-the-counter tisztítószer 2 és 10 százalék közötti koncentrációban található, és az American Academy of Dermatology szerint a vényköteles akne-gyógyszerek jobban működhetnek. Próbálja meg tisztítani és tisztítani a folyamatos kontroll akne tisztító, PanOxyl Acne Foaming Wash vagy Derma Topix Benzoyl Peroxide 10 százalékos mosás.

Maradj szalicilsavval

A szalicilsav, más néven béta-hidroxisav, úgy működik, hogy elhomályosítja az elpusztult bőrsejteket, amelyek megakadályozzák a pórusokat és pattanásokat okoznak. Ha benzoil-peroxiddal együtt használják, akkor a szalicilsav elég erős lehet az akne törlésével. Az egyetlen hátránya az, hogy a kombináció irritálhatja az érzékeny bőrt és túlzott szárazságot eredményezhet, így minden tisztítás után olajmentes hidratálót kell használni. Próbálja meg mosni az arcodat olajmentes Biore Pórusvesszővel Unclogging Scrub, amely csökkenti a pórusokat, megszabadul a száraz pelyhektől és eltávolítja a legerősebb fényvédőt is. Egyéb szalicilsav tisztítószerek közé tartozik a Mario Badescu akne arc tisztító és a filozófia Clear Days Ahead.

A retinolra támaszkodjon

A retinol, az A-vitamin-származék, az érett pattanásoknak kétkomponensű gyógymódot biztosít: nem csak a retinol mosogatja a pórusokat, és a bőr láthatóbbá válik, de bizonyítja, hogy csökkenti a finom vonalakat és ráncokat, és kisimítja a bőr felületét . Ez a hatalmas összetevő a pattanások hegekből származó bőr tónusát javítja, és kiváló munkát végez a pórusokban elpusztult sejtek felszabadulásával szemben. A legjobb eredmény érdekében próbálja meg a Neutrogena Egészséges Bőr ránctalanító bőrtisztító vagy Dr. Jeannette Graf fiatalító retinol arctisztítóját.

Soha ne tagadja a Természeteset

Míg a pattanás elleni tisztítószerek természetes összetevői nem feltétlenül hatásosak minden felhasználó számára, azok jó választás azok számára, akik kemény vegyi anyagok nélkül kívánják kipróbálni az aknust. A teafaolaj antibakteriális tulajdonságaiból ismeretes, ami hasznos lehet a faggyú pattanások célzására. Próbálja ki a Body Shop Tea Tree Skin Clearing arcmosóját, hogy feltörje a felesleges olajat, és távolítsa el a szennyeződéseket. Egy másik jó lehetőség a Suki Exfoliate Foaming Cleanser. A citrom segít megölni az akne baktériumokat és harcolni a gyulladás ellen, míg a természetes cukrok hámlasztják a halott sejteket. Más előnyös természetes összetevők közé tartozik a sörélesztő és a bazsalikom, amely segít a pattanások okozó baktériumok elleni küzdelemben.