6-vitamin és haj regrowth

A B-6 vitamin számos fontos szerepet játszik a szervezetben, beleértve az energiának az energiának az energiává való átalakítását és a vörösvérsejt-termelés támogatását. Bizonyos bizonyítékok azonban azt sugallják, hogy ez a B-vitamin fontos lehet a haj egészségében, és elősegítheti annak növekedését. Forduljon kezelőorvosához, ha aggodalmaskodik a hajad, mielőtt napi étrendkiegészítőt ad hozzá.

B-6-vitamin és haj

Az energia és a vörösvértestek termelése mellett a B-6 vitamin, valamint a többi B-vitamin is segít a haj egészséges állapotában. A B-6 vitamin szintén fontos a bőr egészsége szempontjából, ami a jó hajhoz szükséges. Miközben a táplálkozás lényeges tényező a haj egészségének elősegítésében és a veszteség megelőzésében, a 2002-es klinikai és kísérleti bőrgyógyászati ​​tanulmányban megjelent cikk szerint általában csak akkor van előnyös, ha hiány van.

B-6-vitamin-szőrvizsgálatok

Bár a táplálkozási hiányosságok hajhullást okozhatnak, egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a B-6-vitamin-kiegészítés elősegíti a haj növekedését, még akkor is, ha nem okozott hiányt. Egy 2013-as tanulmány a Dermatológiai Kutató Archívumában megállapította, hogy a nagy dózisú B-6 vitamin és az L-cisztein együttesen segített megakadályozni a hajhullást kemoterápiás kezelés során egerekben. Egy 2001-ben Wiadomosci Lekarskie-ban publikált lengyel tanulmány megállapította, hogy az intravénás B-6-vitamin segített javítani a haj állapotát és megakadályozta a hajhullást egy olyan csoportban, amely diffúz alopéciával vagy hajhullással foglalkozik.

Fontolóra venni

A B-6 vitamin mellett a 2013-as egéren végzett vizsgálat is tartalmazott az L-cisztein-kiegészítőket, így nem lehet megmondani, hogy a B-6 -ból milyen előny származott. Bár a B-6-vitamin és a haj mindkét vizsgálata azt jelzi, hogy a B-vitamin segíthet megelőzni és esetleg felújítani a hajat a hajhullás kezelésében, további klinikai kutatásra van szükség, mielőtt a kérelmeket megtehetnék. Nem kell túl nagy mennyiségben okozhat, hogy elveszítsen több hajat, a szerzők szerint a cikk a klinikai és kísérleti bőrgyógyászat. Nem is beszélve arról, hogy a B-6-vitamin több mint 200 milligramm magas dózisa idegrendszeri problémákat okozhat, mint például a balesetek elvesztése vagy az érzelmek elvesztése, jelentette be a Maryland Egyetem Orvosi Klinikája.

A B-6 megszerzése

Ahelyett, hogy egy táplálék-kiegészítőt kapna a B-6 vitamin beviteléhez, táplálja a táplálékban gazdag ételeket, hogy növelje a bevitelt. Sok ilyen élelmiszer is gazdag más tápanyagok, amelyek támogatják a haj egészségét, beleértve az L-lizin és a vas. A B-6 vitamin élelmiszerforrásai közé tartoznak a baromfi, a hal, a rák, a tej, a sajt, a lencse, a bab, a napraforgómag, a teljes búzából készült termékek, a búzacsíra, a spenót, a sárgarépa és a banán. A felnőtteknek napi 1,3 milligrammtól 1,7 milligrammra B-6 vitaminná kell válniuk a jó egészség érdekében.